[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Netopia: 1 milion de plati online vor fi realizate de pe dispozitive mobile in 2014

4 februarie 2014

In 2013, volumul pietei locale de plati online cu cardul s-a ridicat la circa 7 milioane de tranzactii, dintre care peste 400.000 de tranzactii au fost realizate de pe dispozitive mobile. Aproximativ 60% dintre acestea au fost finalizate de pe un smartphone, in timp ce circa 40% au fost efectuate cu ajutorul tabletelor, potrivit Netopia.

Reprezentantii companiei au declarat ca spre finalul anului trecut, aproape una din zece plati online a fost realizata de pe dispozitive mobile, dublu fata de ianuarie 2013. Asteptarile companiei sunt ca din cele 8,5 mil. de tranzactii de e-commerce ce se vor realiza in 2014, peste un milion va fi de pe terminale mobile.

„In prezent, numarul tranzactiilor online de pe smartphone sau tableta se afla intr-o crestere puternica, semn ca utilizatorii nu numai ca s-au obisnuit cu efectuarea de plati online, dar si ca tot mai multi dintre acestia prefera sa faca acest lucru de pe un dispozitiv mobil. Pentru acest an, apreciem ca rata medie a cumparaturilor online de pe dispozitive mobile se va dubla, la peste 12% la nivelul intregii piete”, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator NETOPIA mobilPay.

„Utilizarea internetului de pe dispozitive mobile este in continua crestere in Romania, iar comerciantii online au realizat ca nu mai pot neglija acest canal, si astfel tot mai multi dintre acestia se orienteaza catre dezvoltarea de versiuni pentru mobil ale propriilor site-uri.”, a adaugat Antonio Eram.

Pentru a veni in intampinarea utilizatorilor de smartphone sau tableta, anul trecut, NETOPIA a lansat, in parteneriat cu MasterCard Romania, prima aplicatie pentru plati cu ajutorul dispozitivelor mobile, mobilPay MasterCard Mobile.

De la lansare, numarul de tranzactii realizate prin intermediul aplicatiei s-a dublat la fiecare 3 luni, in prezent peste 50% dintre utilizatorii aplicatiei de plata realizand cel putin o tranzactie pe saptamana.

„Dinamica extraordinara a platilor realizate cu ajutorul aplicatiei mobilPay MasterCard Mobile ne dovedeste ca exista o multime de utilizatori de dispozitive mobile care apreciaza aceasta modalitate de plata”, a precizat Antonio Eram.

In ceea ce priveste tipurile de tranzactii desfasurate prin intermediul aplicatiei mobile, ponderea cea mai mare o detin platile prin scanarea de coduri QR, care in perioada octombrie – decembrie 2013 s-au triplat ca volum comparativ cu trimestrul trei al anului precendent, fiind urmate de platile de facturi, care au inregistrat o crestere de 2,5 ori in acelasi interval de timp.

„Important de remarcat este faptul ca valoarea facturilor platite prin intermediul aplicatiei mobile este cu peste 50% mai mare decat cea a facturilor platite prin platforma online mobilPay, fapt ce demonstreaza ca, pentru clientii cu venituri peste medie, facilitatea de a plati facturile printr-un singur click pe telefon a fost binevenita”, a mai adaugat CEO-ul si fondatorul NETOPIA mobilPay.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?