[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

„Mega Monday” pentru vanzarile online pe cardurile Visa in Europa

7 decembrie 2012

7 decembrie 2012 – Visa Europe anticipeaza ca luni, 10 decembrie, va fi inregistrat un numar record de tranzactii pe internet in Europa, respectiv peste 10 milioane de operatiuni realizate in cea mai aglomerata zi de cumparaturi online de pana acum. Posesorii de carduri Visa vor cheltui online peste 565 milioane euro, dintre care 80% pe carduri de debit, potrivit estimarilor companiei.

Cumparatorii vor cheltui in medie 400.000 euro pe minut, iar momentul de varf se estimeaza ca va avea loc in intervalul intre 20:00 si 21:00 GMT. Visa Europe se asteapta sa proceseze aproximativ 7.000 de tranzactii in fiecare minut, in contextul in care consumatorii din Europa sunt in cautarea cadourilor de Craciun si incearca sa beneficieze de ofertele online si sa evite aglomeratia generata de cumparaturile de Craciun.

“Cu ocazia Mega Monday, estimam ca anul acesta se va inregistra o crestere de 20% comparativ cu 2011 si ca vom procesa, pentru prima data, 10 milioane de tranzactii online intr-o singura zi in Europa. Observam ca tot mai multi consumatori apeleaza la internet pentru a face cumparaturi si acest lucru reflecta increderea acestora privind siguranta utilizării cardurilor pentru tranzactiile online”, declară Dr. Steve Perry, director comercial al Visa Europe.

In magazinele situate pe arterele comerciale importante, ultimele doua zile de dinaintea Crăciunului sunt de obicei cele mai aglomerate pentru cumparaturi. Se estimeaza ca multi cumparatori vor alege weekend-ul 22 – 23 decembrie pentru a-si face cumparaturile de ultim moment. Cea mai aglomerata zi pentru a face cumparaturi pe arterele comerciale importante din Europa va fi sambata, 22 decembrie, potrivit Visa Europe.

Visa isi bazeaza estimarile pe datele privind evolutia volumului tranzactiilor pana in prezent si pe comportamentul de plata observat in anii anteriori in preajma Craciunului. Mai mult de 1 din fiecare 7 euro cheltuiti in Europa este pe un card Visa, acesta fiind unul dintre cei mai de încredere indicatori ai tendintelor privind comportamentul de plata al consumatorilor.


Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?