MasterCard si Orange extind acceptarea MasterPass™ in Romania

22 februarie 2016

MasterCard anunță extinderea rețelei de acceptare a MasterPass™ în România, prin integrarea suitei de servicii digitale în cadrul platformei Orange România. Orange se alătură astfel rețelei globale de acceptare MasterPass™, ce cuprinde mai mult de un sfert de milion de comercianți din întreaga lume.

„În urma integrării MasterPass™, ce va avea loc în luna martie, consumatorii vor beneficia de o experiență la plată simplificată, din portofelele lor digitale MasterPass. Prin selectarea opțiunii “Cumpără cu MasterPass™” ca metodă de plată, utilizatorii nu mai trebuie să introducă informațiile de card și adresa pentru fiecare cumpărătură realizată online sau pe mobil, acestea fiind transmise securizat din portofelul digital al consumatorului către Orange prin intermediul MasterPass™.”, potrivit comunicatului de presa.


“Ne bucurăm să avem în Orange un partener care explorează potențialul de inovare în universul digital al plăților și care ne împărtășește viziunea, de a oferi consumatorilor cele mai noi servicii, a le furniza beneficii și a le îmbunătăți experiența la plată – iar aceasta este esența unui parteneriat autentic.” a declarat Gabriel Ghiță, Head of New Business Central and Eastern Europe, MasterCard.

MasterPass™ este prezent în 29 de țări la nivel internațional, iar între martie și septembrie 2015, tranzacțiile prin MasterPass™ în Europa au înregistrat o creștere medie lunară de 40%.

“Clienții noștri folosesc din ce în ce mai mult plățile online, de aceea ne dorim să venim în întâmpinarea lor, să aducem inovația și progresul tehnologiei în toate interacțiunile lor cu Orange România. Portofelul digital, lansat în parteneriat cu MasterCard le va oferi celor care fac plăți frecvente online posibilitatea de a face o plată cu doar un click, o experiență de cumpărare rapidă și facilă pe toate canalele conectate.” a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer Orange România.

MasterPass™ este soluția digitală de plată a MasterCard care simplifică întreaga experiență de plată pentru consumatori, permițându-le să plătească cu portofelul digital preferat, de pe orice dispozitiv, oriunde MasterPass™ este acceptat. Serviciul de checkout MasterPass™ oferă comercianților care doresc creșterea tranzacțiilor de cumpărare și a vitezei, o modalitate simplă de a accepta plăți prin portofele digitale emise oriunde în lume. MasterPass™ oferă băncilor, comercianților și partenerilor o gamă largă de soluții de portofel digital – de la cele “la cheie”, la cele complet personalizabile.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?