MasterCard anunta un proiect pilot in Romania care promoveaza tehnologia mobile POS in randul curierilor

8 octombrie 2014

Firma de curierat Urgent Curier si Cargus prezinta, in cadrul evenimentului Internet & Mobile World, un proiect pilot de plata cu cardul la livrare, dezvoltat in urma colaborarii cu MasterCard. La finalizarea proiectului pilot, Urgent Curier si Cargus vor echipa toti curierii cu terminale de plata ultraportabile de tip mobile POS.

,,Impreuna cu MasterCard facem un pas inainte in dezvoltarea serviciilor oferite de Urgent Curier si Cargus. Posesorii de card vor putea plati direct curierului produsele comandate, prin intermediul unui POS mobil. Acest lucru inseamna rapiditate, flexibilitate si, cel mai important, disponibilitatea unei optiuni de plata alternative”, a declarat Gian Sharp, CEO Urgent Curier si Cargus.


,,In dezvoltarea acestui proiect, am gasit in Urgent Curier si Cargus un partener receptiv la modelul de business propus de noi, iar rezultatul este un serviciu foarte util pentru posesorii de carduri care fac cumparaturi online, dar aleg sa plateasca la livrare”, a declarat Gabriel Ghita, Head of New Business CEE, MasterCard Europe. ,,Acestia vor avea in curand optiunea de plata cu cardul la livrare, fara grija numerarului cand vine curierul si fara sa mai piarda timp cu drumuri pana la bancomat.”

Sistemul functioneaza ca plata la orice POS in magazin. Tehnologia mobile POS asigura portabilitatea necesara curierilor, se integreaza cu sistemul de gestiune a coletelor, ceea ce simplifica semnificativ procesele interne si reduce cantitatea de numerar pe care curierii o transporta de-a lungul zilei.

Solutia de plata integrata de Urgent Curier si Cargus permite atat plati Chip&PIN, cat si plati contactless, clientii avand posibilitatea sa plateasca fara sa dea cardul din mana.

Urgent Curier este o  companie fondata acum 11 ani si care s-a remarcat prin cel mai dinamic ritm de crestere in piata serviciilor de curierat din  Romania, ce a plasat-o in pozitia a doua la finele anului 2013, cu o cifra de afaceri de 26 de milioane de euro. Promotor al solutiilor inovatoare din domeniul curieratului, detine un sistem de sortare automat cu o capacitate de 10.000 de colete/ora, un portofoliu de 20.000 de clienti contractati si un numar de peste 1400 de angajati.

Cargus International SA este una dintre cele mai mari companii de pe piata de curierat intern din Romania. Fondata in 1991, Cargus a fost prima companie de curierat din Romania, iar in prezent detine si utilizeaza singura retea nationala de centre si depozite si o flota de peste 900 de vehicule de curierat. Cargus are peste 1.500 de angajati si a avut vanzari de peste 25,7 de milioane de euro in 2013.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?