Marius Costin, PayU: 2019 a insemnat peste 24 mil. de plati procesate, valoarea lor depasind 4 mld. lei. Creste ponderea tranzactiilor de plati online generate de start-up-urile fintech.

19 decembrie 2019

Daca in 2018 platile online generate de start-up-urile fintech, procesate de PayU Romania, s-au ridicat la 64.000 de tranzactii, in 2019 ajung undeva in jur de 552.000, inregistrand o crestere de peste 762%, potrivit lui Marius Costin, CEO-ul companiei.

CEO-ul PayU Romania vede anul 2019 ca fiind unul in care mediul online a castigat mai multi platitori cu cardul, un an bun in care „volumul platilor procesate de PayU a crescut cu peste 22% fata de cel anterior, iar numarul de plati cu 50%.”, a declarat Marius Costin pentru wall-street.ro.


Un avans semnificativ a fost inregistrat la nivelul PayU Romania anul acesta si in ceea ce priveste platile realizate prin intermediul cardurilor de cumparaturi in rate, unde Costin estimeaza o crestere de 23%, respectiv un total de peste 1 milion de tranzactii a caror valoare depaseste 700 de milioane de lei.

Pe segmentul platilor online procesate de PayU Romania, incepe sa prinda contur o noua categorie de comercianti: startup-urile FinTech, care isi maresc baza de clienti de la an la an.

“Impactul nu este inca foarte mare pe aceasta zona. Anul trecut, ponderea tranzactiilor dinspre startup-urile FinTech in totalul celor realizate a fost undeva in jur de 0,4%. Anul acesta au ajuns la 2,31%”, a mai precizat reprezentantul PayU Romania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?