Marius Costin, PayU: 2019 a insemnat peste 24 mil. de plati procesate, valoarea lor depasind 4 mld. lei. Creste ponderea tranzactiilor de plati online generate de start-up-urile fintech.

19 decembrie 2019

Daca in 2018 platile online generate de start-up-urile fintech, procesate de PayU Romania, s-au ridicat la 64.000 de tranzactii, in 2019 ajung undeva in jur de 552.000, inregistrand o crestere de peste 762%, potrivit lui Marius Costin, CEO-ul companiei.

CEO-ul PayU Romania vede anul 2019 ca fiind unul in care mediul online a castigat mai multi platitori cu cardul, un an bun in care „volumul platilor procesate de PayU a crescut cu peste 22% fata de cel anterior, iar numarul de plati cu 50%.”, a declarat Marius Costin pentru wall-street.ro.

Un avans semnificativ a fost inregistrat la nivelul PayU Romania anul acesta si in ceea ce priveste platile realizate prin intermediul cardurilor de cumparaturi in rate, unde Costin estimeaza o crestere de 23%, respectiv un total de peste 1 milion de tranzactii a caror valoare depaseste 700 de milioane de lei.

Pe segmentul platilor online procesate de PayU Romania, incepe sa prinda contur o noua categorie de comercianti: startup-urile FinTech, care isi maresc baza de clienti de la an la an.

“Impactul nu este inca foarte mare pe aceasta zona. Anul trecut, ponderea tranzactiilor dinspre startup-urile FinTech in totalul celor realizate a fost undeva in jur de 0,4%. Anul acesta au ajuns la 2,31%”, a mai precizat reprezentantul PayU Romania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash