Marius Costin, PayU: 2019 a insemnat peste 24 mil. de plati procesate, valoarea lor depasind 4 mld. lei. Creste ponderea tranzactiilor de plati online generate de start-up-urile fintech.

19 decembrie 2019

Daca in 2018 platile online generate de start-up-urile fintech, procesate de PayU Romania, s-au ridicat la 64.000 de tranzactii, in 2019 ajung undeva in jur de 552.000, inregistrand o crestere de peste 762%, potrivit lui Marius Costin, CEO-ul companiei.

CEO-ul PayU Romania vede anul 2019 ca fiind unul in care mediul online a castigat mai multi platitori cu cardul, un an bun in care „volumul platilor procesate de PayU a crescut cu peste 22% fata de cel anterior, iar numarul de plati cu 50%.”, a declarat Marius Costin pentru wall-street.ro.

Un avans semnificativ a fost inregistrat la nivelul PayU Romania anul acesta si in ceea ce priveste platile realizate prin intermediul cardurilor de cumparaturi in rate, unde Costin estimeaza o crestere de 23%, respectiv un total de peste 1 milion de tranzactii a caror valoare depaseste 700 de milioane de lei.

Pe segmentul platilor online procesate de PayU Romania, incepe sa prinda contur o noua categorie de comercianti: startup-urile FinTech, care isi maresc baza de clienti de la an la an.

“Impactul nu este inca foarte mare pe aceasta zona. Anul trecut, ponderea tranzactiilor dinspre startup-urile FinTech in totalul celor realizate a fost undeva in jur de 0,4%. Anul acesta au ajuns la 2,31%”, a mai precizat reprezentantul PayU Romania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?