Marian Ignat, BCR: „Daca anul trecut jumatate dintre clientii BCR foloseau telefonul mobil pentru a accesa banca, acum procentul este de 80%“

6 decembrie 2019

Platforma George, lansată în urmă cu un an de BCR, a facut ca numărul clien­ţilor care accesează serviciile digitale BCR sa creas­câ cu 60% în ultimul an, iar clienţii au fo­losit cu 20% mai mult tranzacţiile digitale, scrie ZF.

„Anul trecut, la sfârşitul lunii octombrie am lansat platforma George în România, care a fost construită atât de programatori români, cât şi de programatori din Cehia, Slovacia şi Austria. Anul viitor ne pregătim să intrăm pe pieţe precum Croaţia şi Ungaria. Dacă anul trecut jumătate din clienţii BCR foloseau telefonul mobil pentru a accesa banca, acum peste 80% folosesc telefonul mobil“, a spus Marian Ignat, head of digital banking la BCR.

În ultimul an, George a lansat 84 de functionalităţi, 51 pe mobil, 33 pe web, printre care se numără deschiderea de cont 100% online, George Pay, plata cu telefonul mobil cu sisteme Android şi Apple Pay, care a venit cu înrolarea cardurilor prin George.

Alte situatii statistice / teme prezentate in cadrul evenimentului aniversar:

. Peste 700.000 de clienti folosesc, in prezent, George. Prin George, BCR este, in prezent, singura banca complet digitala din Romania, care poate oferi servicii 100% online, de la deschiderea de cont curent, card dedicat, gestionarea & managementul cardurilor, pana la servicii complexe, cum ar credit online, depozite online, cont de economii online sau asset management.

. Numarul de produse vandute digital a crescut cu 76%. In prezent, 10% dintre produsele bancare de retail vandute de catre BCR se intampla in ecosistemul digital.

. Numarul clientilor care folosesc George prin tehnologia Mobile banking aproape s-a dublat, ajungand la 80% din totalul clientilor care il folosesc pe George. Acesti clienti acceseaza, in medie, de 20 de ori George pe luna, de doua ori mai mult decat se intampla inainte de lansare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash