Liderul pietei online de „food ordering” se asteapta ca una din cinci comenzi sa fie platita cu cardul in 2016

30 octombrie 2015

Foodpanda.ro, cea mai mare platforma online de comenzi de mancare din Romania, a precizat ca, in ceea ce priveste modalitatea de plata a comenzilor, se observa un trend ascendent al platii online, cu cardul. Astfel, daca in 2014 ponderea comenzilor achitate online era de circa 8%, anul acesta se ridica la 15%, urmand ca media pentru anul 2016 sa se ridice la 20%.

De asemenea, in raport cu anul trecut, valoarea medie a comenzii a crescut cu 50%, ajungand la 15 euro, fata de o suma medie de 10 euro per comanda, in 2014. Pentru 2016, reprezentantii platformei foodpanda.ro estimeaza cresterea comenzii medii pana la 16 euro.

Aceasta evolutie este determinata pe de o parte de cresterea numarului de restaurante listate pe foodpanda, care s-a dublat in acest an, precum si de profilul clientului care, din perspectiva lansarii optiunii de plasare a comenzilor de grup devine tot mai „corporatist”.

Astfel, dupa doi ani de prezenta pe piata locala, pe foodpanda sunt 500 de restaurante (fata de 250 in 2014) din 13 orase: Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Constanta, Ploiesti, Oradea, Brasov, Arad, Galati, Craiova, Sibiu si Buzau (ultimele 4 orase fiind adaugate in 2014).

In prezent, foodpanda este liderul pietei locale de food ordering, detinand peste 50% din cota de piata in 2015, potrivit comunicatului de presa. Obiectivul pentru 2016 este consolidarea afacerii prin inovare.

”Dupa doi ani in care ne-am concentrat pe obtinerea unei cote de piata cat mai ridicate si atragerea unui numar considerabil de orase si restaurante in portofoliu, 2016 va fi anul consolidarii. In prezent, suntem liderul pietei de food ordering si delivery. Anul viitor, obiectivul principal va fi inovarea. Vrem sa le oferim utilizatorilor cea mai facila si completa platforma de comenzi. Dupa optiunea de comenzi corporate, serviciul de livrare propriu si plata cu tichete de masa, pregatim o noua functionalitate, care le va permite utilizatorilor sa faca, la fel de simplu, comenzi de grup, indiferent de locatia in care se afla cei care vor sa comande impreuna”, declara Radu Balaceanu, Country Manager foodpanda Romania.

Optiunea comenzilor de grup va fi lansata pana la finalul lui 2015, va fi disponibila exclusiv in aplicatia mobila foodpanda si va permite comunicarea intre utilizatori in vederea plasarii mai multor comenzi, de la acelasi restaurant, pe contul de utilizator al initiatorului comenzii.

”Comanda de grup este o optiune pe care am gandit-o tot in jurul ideii de comenzi corporate. Se adreseaza aceluiasi target, angajatii care comanda de la birou. Estimarea noastra este ca, pana la finalul lui 2016, circa 10% din totalul comenzilor foodpanda sa fie generate de comenzile de grup”, adauga Country Manager-ul foodpanda Romania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash