[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Libra propune clientilor deschiderea conturilor de la distanta si serviciu de internet banking gratuit, pe viata

25 noiembrie 2014

Libra Internet Bank (Libra) va lansa o platforma pe Internet care permite – in premiera – deschiderea de conturi online, fara a mai fi necesara deplasarea la banca. Libraonline.ro este de saptamana trecuta in faza de teste interne pe care reprezentantii bancii spun ca platforma le-a trecut cu bine.

Fara hartii sau drumuri la banca, deschiderea contului bancar online se poate face „direct de pe computerul sau telefonul tau mobil” in mai putin de 5 minute.Produsul Cont Online poate fi deschis exclusiv in RON, doar de persoane care au cetatenia romana si varsta de minim 18 ani.

In oferta bancii este comision zero la administrarea lunara a contului curent, la incasarea ordinelor de plata catre Contul Online – indiferent de banca emitenta – si pentru toate platile efectuate din Contul Online catre orice alt cont deschis la o unitate bancara din Romania. De asemenea, clientul utilizeaza „gratuit si pe viata”, serviciul de Internet Banking, potrivit Libra. Banca aloca acestuia o pagina personala de Internet Banking, online. In acest sens, Libra emite un username unic si o parola, in scopul autentificarii individuale si securizate.

Prin intermediul Contului Online, in cadrul serviciului de Internet Banking, se pot efectua exclusiv urmatoarele operatiuni: initiere ordine de plata in Lei, constituire depozite in Lei, constituire Cont de Economii in Lei, interogare sold si generare extras de cont electronic. Nu pot fi efectuate operatiuni cu numerar sau operatiuni valutare.

In cazul in care Clientul doreste extinderea optiunilor disponibile pentru contul sau (de exemplu, operatiuni cu numerar sau operatiuni valutare), se va prezenta in cea mai apropiata sucursala Libra, unde va efectua modificarea statutului contului sau, din Cont Online, in cont curent standard. Beneficiile obtinute prin statutul initial de client Cont Online se pastreaza pentru operatiunile efectuate pe Internet si dupa schimbarea statutului in client cont standard.

Pentru a fi activat, Contul Online trebuie alimentat cu o suma initiala de minim 1 RON, din orice cont deschis pe numele beneficiarului la o alta banca de pe teritoriul Romaniei (cont de origine). Prin intermediul Contului Online, pot fi efectuate doar plati cu o valoare mai mica de 50 000 RON. Pe cale de exceptie, se pot efectua transferuri in cuantum nelimitat numai catre contul de origine.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?