Libra Bank va introduce confirmarea operatiunilor de pe smartphone prin amprenta, de luna viitoare

6 mai 2019

Libra Internet Bank va introduce luna viitoare, odată cu lansarea unei noi versiuni a aplicaţiei sale pentru smartphone-uri, funcţia de confirmare a operaţiunilor prin utilizarea amprentei, potrivit ZF.

„După lansarea noii aplicaţii de mobile banking, preconizată în iunie 2019, confirmarea operaţiunilor se va putea face prin amprenta biometrică”, conform unui anunţ transmis de bancă. În această săptămână banca va introduce şi un pas suplimentar la introducerea de ordine de plată.


„Începând cu 06.05.2019, atunci când vei efectua un ordin de plată prin internet sau mobile banking, va fi necesar să introduci un cod suplimentar pe care îl vei primi prin SMS. Introducerea codului reprezintă o măsură necesară ce presupune creşterea securităţii plăţilor electronice şi asigură protecţia utilizatorilor”, conform anunţului.

Adauga comentariu

Noutăți

The rise of the mobile wallet

Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?