[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Lansarea CertTalk, un asistent virtual inteligent, a permis Certinvest sa reduca de peste 4 ori timpul de creare a unui cont

28 septembrie 2023

In primul trimestru al anului 2023, compania a inregistrat o crestere de 492% a numărului de conturi noi deschise.

SAI Certinvest, prima societate independentă de administrare a fondurilor de investiţii autorizată din România, anunţă o creştere de 110% a eficienţei activităţii departamentului back-office prin digitalizare, introducerea de instrumente colaborative şi folosirea fără restricţii a tehnologiilor bazate pe Inteligenţă Artificială.

SAI Certinvest a lansat recent un nou proces de înrolare în platforma InvestOnline, care reduce timpul de creare de cont de la 20 de minute la sub 5 minute, prin extragerea automată a datelor din actele de identitate şi identificare facială la distanţă, cu respectarea tuturor reglementărilor legale în vigoare.

Informaţiile sunt transmise în timp real atât spre departamentul back-office pentru validarea informaţiilor şi operarea deschiderii de cont, cât şi spre echipele comerciale. Interacţiunea cu clienţii a fost optimizată prin lansarea CertTalk, un asistent virtual inteligent care stă la dispoziţia investitorilor cu informaţii referitoare la deschiderea conturilor, comisioane, operaţiuni, informaţii generale despre cont sau întrebări frecvente. Opţional, CertTalk poate transfera convorbirea spre un operator uman şi în prezent este instruit să efectueze analize privind satisfacţia clienţilor.

Ȋncepând cu 2023, compania a decis folosirea Inteligentei artificiale în departamentele back-office, marketing, vânzări şi IT. Cu peste 12,000 de interogări în primele 9 luni, adopţia rapidă în cadrul organizaţiei şi utilizarea intensivă a inteligenţei artificiale a redus cu peste 1,000 de ore volumul de activităţi repetitive, consumatoare de timp. Automatizarea evaluării instrumentelor cu venit fix, automatizarea fişelor lunare de evoluţie a fondurilor de investiţii, precum şi automatizarea rapoartelor comerciale au generat, suplimentar, economii lunare de timp de peste 50 de ore. Nu în ultimul rând, introducerea instrumentelor colaborative din Microsoft 365 for Business, crearea de grupuri de lucru la nivel de echipe şi rapoartele centralizate de activitate oferă transparenţa necesară deciziilor la nivel de management.

Digitalizarea nu este un obiectiv în sine, este un mijloc de a rămâne competitivi, de a fi mai eficienţi şi de a oferi soluţii mai rapide şi mai bune clienţilor noştri. Diversificarea portofoliului de produse spre fonduri cu expunere globală, denominate în valută, a venit cu provocări în sistemele informatice, pe care le-am depăşit cu bine. Lucrăm deja la lansarea versiunii mobile pentru platforma InvestOnline.ro.” a declarat Cătălin Pantilimonescu – CTO SAI Certinvest.

SAI Certinvest a înregistrat o creştere notabilă în primul trimestru al anului 2023, de 492%, a numărului de conturi noi deschise în platforma InvestOnline.ro, faţă de ultimul trimestru al anului trecut, şi o creştere de 631% a numărului de depuneri în fondurile deschise de investiţii administrate de societate, comparativ cu ultimul trimestru din 2022. Un semn pozitiv al loializarii clienţilor este dat de creşterea cu 61% a investiţiilor recurente lunare în prima jumătate a anului 2023, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2022.


Cu peste 29 de ani de operaţiuni pe piata locală, SAI Certinvest este prima societate independentă autorizată pentru administrarea fondurilor de investiţii de pe piaţa de capital din România. SAI Certinvest are ȋn administrare 6 fonduri deschise de investiţii, 3 fonduri de investiţii alternative, o platformă de investiţii online (https://www.investonline.ro/) şi peste 100 de portofolii administrate privat.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?