[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

La CEC Bank urmeaza cardurile virtuale, retrageri de numerar fara card la ATM si implementarea tehnologiei blockchain in mai multe proiecte

Premium
6 iunie 2022

Prezenti la festivitatea de decernare a premiilor din industria serviciilor financiare si de plati, reprezentantii CEC Bank au vorbit despre ce urmeaza sa lanseze institutia in urmatoarea perioada.

Din perspectiva introducerii cardurilor virtuale si a produselor prietenoase cu mediul, biodegradabile, Mihaela Bujac – Directorul Directiei de Carduri a declarat:


Tendintele acestea sunt si noi ne vom alinia tendintelor. Nu numai pe zona de carduri. Nu cred ca din acest an. Dupa cum stim cu totii productia de carduri si criza de cipuri … va mai dura. Tendinta este si pe alta zona, de virtual. Pe virtual s-ar putea sa ne vedeti mai repede decat pe biodegradabile (n.r. carduri)”. – Mihaela Bujac, CEC Bank.

In ceea ce priveste tehnologia blockchain, pe care CEC Bank a adoptat-o in premiera pentru sistemul bancar, Mugur Podaru – director canale alternative al bancii, a spus ca institutia vizeaza utilizarea acestei tehnologii emergente inclusiv in procesul de incluziune financiara.

Continuam sa dezvoltam lucruri noi. Am intrat si pe piata cu blockchain. Totul a plecat cu putin timp in urma, atunci cand am hotarat sa punem ceva in cloud. Lucrurile sunt bine definite in timp numai ca adoptia lor dureaza si asta a fost prima incercare. Vor fi mai multe proiecte in care vom utiliza aceasta tehnologie (n.r. blockchain) in perioada care urmeaza.” – Mugur Podaru, CEC Bank.

Pentru ca CEC Bank detine cea mai mare retea de unitati bancare in mediul rural, este de asteptat ca institutia sa joace in continuare un rol important in procesul de incluziune financiara. Vom face incluziunea financiara utilizand tehnologia blockchain?

Probabil. Este o provocare la care lucram intr-o echipa extinsa, unde aducem si colegi noi. Ni se alatura si tehnologii moderne dezvoltate de fintech-uri. Cardul virtual, retrageri de numerar fara utilizarea plasticului bancar, si altele pe care le avem in lucru.” – a mai spus Podaru.

Pe segmentul de plati instantanee, oficialul spune ca este probabil ca numarul bancilor care vor adopta aceasta tehnologiei sa ajunga la 10, pana la sfarsitul acestui an.

Instant payment-ul functioneaza asa cum a fost desenat. Adoptia lui creste. Vad ca suntem tot mai multe banci care oferim aceste servicii. Ma astept ca pana la sfarsitul anului sa depasim 10 banci, avand in vedere testele pe care le simtim ca le fac competitorii.” – a mai precizat Mugur Podaru.

_____________

La editia din acest an a Galei NOCASH, CEC Bank a fost desemnatata castigatoare – de catre comunitatea de experti NOCASH.RO – la doua categorii:

Premiera anului in sector bancar –  pentru lansarea serviciilor bancare destinate persoanelor din categoriile vulnerabile. De asemenea, documentele bancare pot fi consultate in limbaj Braille. Detalii

Pionierat – pentru adoptia tehnologiei blockchain odata cu implementarea solutiilor low-code furnizate de Aurachain. Detalii

Gala NOCASH, editia XXI – Festivitatea de decernare a premiilor de excelenta – incepand cu 02.12.00′

Evenimentul s-a putut organiza gratie sprijinului oferit de PayPoint Romania, care a fost principalul partener al Galei.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?