[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Jumatate dintre primariile din mediul urban accepta plata prin card a impozitelor – peste 200.000 tranzactii in 2011

18 ianuarie 2012

18 ianuarie, 2012 – Valoarea totala a taxelor si impozitelor platite cu carduri Visa aproape s-a dublat in primele 11 luni din 2011 fata de aceeasi perioada a anului precedent, la 69,4 milioane de lei. Media unei plati a fost de 340 lei. In prezent, impozitele se pot plati la POS-urile instalate la ghiseele administratiilor fiscale in 145 de localitati si pe Internet in 36 orase. Reteaua de localitati care accepta plata prin card a taxelor si impozitelor locale a crescut semnificativ in ultimii doi ani, in conditiile in care aceasta posibilitate era oferita doar de 30 de localitati prin POS si 5 online in anul 2009.

“Am dezvoltat si promovat campanii pentru a sprijini extinderea numarului administratiilor locale care accepta plata cu cardul a taxelor si impozitelor si pentru informarea romanilor privind acest serviciu, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Suntem bucurosi ca romanii au primit extrem de bine posibilitatea de a plati cu cardul taxele si impozitele si au realizat, in primele 11 luni din 2011, aproape 204.000 de tranzactii de plata cu cardul a taxelor si impozitelor, de 1,7 ori mai multe decat in anul precedent”, a declarat Catalin Cretu, General Manager Romania, Visa Europe.

Valoarea totala a taxelor si impozitelor platite cu cardul aproape s-a dublat in primele 11 luni din 2011 fata de aceeasi perioada a anului precedent, la 69,4 milioane de lei, potrivit datelor raportate de bancile din Romania, membre ale Visa Europe.

“Am observat ca segmentul platilor online cu cardul a fost de departe cel mai dinamic, numarul si valoarea tranzactiilor crescand de peste sapte ori. Speram ca numarul primariilor care accepta plata taxelor si impozitelor cu cardul online, fara comision, va creste semnificativ, pentru ca astfel sa se evite cozile interminabile de la ghiseu si cetatenii sa poata plati oricand, de oriunde s-ar afla, in tara sau in strainatate”, a continuat Catalin Cretu.

Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut de la 301 lei in primele 11 luni din 2010 la 340 lei anul trecut.

Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, desfasoara, in perioada ianuarie – martie 2012, pentru al treilea an consecutiv, campania nationala de promovare a utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale.  Campania Visa Europe cuprinde actiuni de promovare in presa scrisa si online, televiziune, radio, outdoor si social media, precum si activitati promotionale si BTL.

Din 2 ianuarie pana in 31 martie 2012, toti cei care isi platesc taxele si impozitele locale cu cardul Visa, vor putea participa la o promotie in cadrul careia se vor acorda 1.500 de premii prin tragere la sorti, constand in rambursarea valorii impozitelor si taxelor locale platite cu cardul Visa, in limita a 250 de lei.

Visa Europe si bancile membre vor continua discutiile cu autoritatile locale pentru a introduce plata taxelor si impozitelor locale prin card, pana cand cel putin toate resedintele de judet din Romania vor oferi  acest serviciu, fie prin POS, fie online.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?