Jucatorii importanti din e-commerce au acaparat si segmentele de nisa si falimenteaza micii retaileri online

17 septembrie 2015

In ultimii ani, vanzarile online locale au inregistrat cresteri de circa 30%, anul trecut ajungand la peste 1,1 mld. euro, insa treptat piata de comert electronic se polarizeaza in jurul marilor jucatori, iar micii retaileri online au nevoie de investitii pentru a ramane competitivi, este de parere Alin Stanciu, CEO si fondator al FashionUp, magazin online specializat in comercializarea articolelor de moda.

„Comertul electronic din Romania s-a maturizat sem­nificativ in ultimii ani, piata s-a polarizat in jurul jucatorilor impor­tanti, ca atare, pentru a-ti pastra com­petitivitatea, e nevoie de resurse sem­nifi­ca­tive de capital. Din fericire, noi am re­usit sa obtinem capitalul necesar dez­vol­tarii accelerate pentru urmatorii doi ani.”

Pionierii pietei locale de comert electronic au fost retailerii electro IT, printre care si magazinul online eMag, care ulterior a adaugat in portofoliu di­fe­rite categorii de produse, de la articole auto la imbracaminte sau chiar man­care. Aceeasi strategie de dez­voltare a avut-o si elefant.ro, care a por­nit ca o librarie online si a ajuns sa vanda si produse cosmetice si articole de moda.  Astfel, sub conceptul de „mall online“, „veteranii“ comertului elec­tronic din Romania au acaparat practic si din segmentele de nisa, ceea ce pune presiune pe micii retaileri online, scrie ZF.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?