Jucatorii importanti din e-commerce au acaparat si segmentele de nisa si falimenteaza micii retaileri online

17 septembrie 2015

In ultimii ani, vanzarile online locale au inregistrat cresteri de circa 30%, anul trecut ajungand la peste 1,1 mld. euro, insa treptat piata de comert electronic se polarizeaza in jurul marilor jucatori, iar micii retaileri online au nevoie de investitii pentru a ramane competitivi, este de parere Alin Stanciu, CEO si fondator al FashionUp, magazin online specializat in comercializarea articolelor de moda.

„Comertul electronic din Romania s-a maturizat sem­nificativ in ultimii ani, piata s-a polarizat in jurul jucatorilor impor­tanti, ca atare, pentru a-ti pastra com­petitivitatea, e nevoie de resurse sem­nifi­ca­tive de capital. Din fericire, noi am re­usit sa obtinem capitalul necesar dez­vol­tarii accelerate pentru urmatorii doi ani.”

Pionierii pietei locale de comert electronic au fost retailerii electro IT, printre care si magazinul online eMag, care ulterior a adaugat in portofoliu di­fe­rite categorii de produse, de la articole auto la imbracaminte sau chiar man­care. Aceeasi strategie de dez­voltare a avut-o si elefant.ro, care a por­nit ca o librarie online si a ajuns sa vanda si produse cosmetice si articole de moda.  Astfel, sub conceptul de „mall online“, „veteranii“ comertului elec­tronic din Romania au acaparat practic si din segmentele de nisa, ceea ce pune presiune pe micii retaileri online, scrie ZF.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash