[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Intr-un an, una din 10 plati procesate prin PayU va fi efectuata de pe dispozitive mobile

4 decembrie 2012

4 decembrie, 2012 -PayU Romania anunta introducerea de noi produse in portofoliul propriu de solutii de plata online. Unul dintre ele este Mobile Payments si reprezinta interfata PayU optimizata pentru efectuarea de tranzactii online de pe dispozitive mobile. Prin intermediul ei, aceste tranzactii in totalul tranzactiilor procesate de PayU vor creste de la 4% in prezent, pana la 13% la finele anului 2013.

PayU Romania anunta introducerea a trei noi produse in portofoliul propriu de solutii de plata online: Pay on Time care permite automatizarea celor mai frecvente plati online, Pay by Click care ofera cumparatorilor online posibilitatea de a plati cu un singur click si Mobile Payments care ofera o interfata de plata optimizata pentru dispozitive mobile, indiferent daca site-ul magazinului online are versiune pentru telefoane mobile / tablete sau nu.

“Prin cele 3 noi servicii lansate astazi, PayU continua traditia inceputa acum 8 ani si contribuie activ  la evolutia comertului electronic in Romania, dar si la imbunatatirea experientei de cumparare a clientilor magazinelor online. Mizam si in 2013 pe inovatie si siguranta pentru ca vrem ca tot mai multi romani sa se poata bucura de comoditatea si simplitatea platilor online, fie ca isi platesc pentru prima data factura telefonica sau utilizeaza deja Internetul pentru cumparaturile uzuale”, declara Cristian Herghelegiu, Country Manager PayU Romania.

Pay on Time reprezinta o metoda de plata online care le permite cumparatorilor online sa isi automatizeze acele plati online pe care le efectueaza periodic, cum ar fi facturi, asigurari, abonamente la reviste sau servicii medicale, acces la continut etc. Prin activarea Pay on Time la efectuarea unei tranzactii obisnuite, urmatoarele plati se vor efectua in mod automat, fara ca utilizatorul sa fie nevoit sa acceseze calculatorul. Dupa efectuarea tranzactiei, cumparatorul va primi pe email chitanta cu toate detaliile platii.

Prin Pay by Click, cumparatorii pot plati cu un singur click pentru a achizitiona produsul online dorit. Astfel, acestia nu vor fi nevoiti sa parcurga procesul obisnuit de achizitie, plata avand loc in doar cateva secunde necesare procesarii tranzactiei. Pentru a putea utiliza Pay by Click, cumparatorul trebuie sa fie logat in contul sau de la magazinul online respectiv si trebuie sa isi fi dat acordul pentru activarea metodei de plata in cursul unei tranzactii precedente.

“Pay on Time si Pay by Click sunt metode de plata care raspund atat cererilor cumparatorilor, cat si ale magazinelor online pentru solutii de plata online simple si rapide. Cele doua metode de plata online vor aduce magazinelor online  o mai buna rata de retentie si loializare, scaderea ratei de abandon sau optimizarea fluxurilor financiare. Cumparatorii online vor plati mai repede, mai usor, mai simplu si vor economisi timp in achitarea facturilor periodice”, explica Cristian Herghelegiu, Country Manager PayU Romania.

Mobile Payments reprezinta interfata PayU optimizata pentru efectuarea de tranzactii online de pe dispozitive mobile. Dispozitivul de pe care se face plata este recunoscut automat, iar formularul de plata afisat permite vizualizarea si completarea facila a campurilor de plata, indiferent de numarul lor sau de natura informatiei completate. Mobile Payments functioneaza independent de gradul de optimizare pentru mobile al magazinului online si este disponibila pentru orice plata online, fara a fi nevoie de un proces de implementare.

“Cresterea utilizarii internetului in mediul mobil este demult o realitate. Daca la inceput a fost vorba despre citirea rss-urilor si a presei online, acum vorbim despre cumparaturi de pe dispozitive mobile sau despre utilizarea aplicatiilor bancare de pe smartphone-uri sau tablete. In acest moment, 4% dintre tranzactiile procesate prin PayU sunt efectuate de pe telefoane sau tablete, iar o data cu lansarea Mobile Payments ne asteptam ca procentul sa creasca spre 10% pana la finalul anului 2013”, spune Cristian Herghelegiu.

PayU este furnizor de solutii eCommerce integrate, detinut de Naspers Ltd, un grup multinational, cu operatiuni in 131 de tari in domenii ca media, Internet sau eCommerce. PayU desfasoara operatiuni de integrare plati online pentru peste 18.000 de companii in Europa, Asia si Africa. In Romania, PayU este lider pe piata de plati online, cu peste 2 milioane de tranzactii procesate in 2011 in valoare de 138,8 milioane de euro si o cota de 88% din volumul total al RomCard.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?