Interviu cu Antonio Eram – CEO Netopia, la conferinta internationala fintech Banking 4.0

Premium
19 februarie 2019

Despre venirea gigantilor fintech: „Eu nu vad Apple Pay in Romania prea curand dintr-un motiv foarte simplu: in modelul lor de business bancile ies sifonate, dau bani efectiv.” Despre PSD2 si open banking: „Marea majoritate a bancilor va avea posibilitatea sa-si dea la gioale pentru a-si fura clientii una alteia, cu un beneficiu practic zero.” Despre fintech: „Sunt absolut convins ca cea mai mare parte a fintech-urilor se va opri cu un pas inainte de obtinerea licentei bancare. Si cand vor acapara putere vor putea chiar sa schimbe legile care guverneaza sistemul bancar. Sau pur si simplu o vor lua intr-o alta directie, apropo de blockchain” …

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?