Inovatorii care vor sa iasa pe pietele internationale cu tehnologiile lor, pot aplica in cadrul noii editii a programului RICAP

5 iunie 2014

“Daca ati dezvoltat o tehnologie inovativa si vreti sa aflati mai multe despre resursele pe care le puteti accesa in drumul din laborator catre piata, va asteptam in luna iunie la seria de evenimente RICAP Innovation Info!”, se arata pe blog-ul RICAP.

Calendarul evenimentelor
11 iunie, Bucuresti @ TechHub, orele 18:00 – 21:00, organizat in colaboare cu TechHub
12 iunie, Timisoara @ City Business Centre, orele 18:00 – 21:00, organizat in colaboare cu Timisoara Startup Hub
16 iunie, Brasov @ Hotel Kronwell, orele 14:00 – 18:00, organziat in cadrul Innovation Monday, in colaborare cu Clusterul pentru Inovare si Tehnologie, Universitatea Transilvania si Hub Onezero

Pentru inscrieri, cei interesati pot accesa pagina RICAP.

RICAP (Programul de Asistenta in Comercializarea Inovarii din Romania) este primul program din Romania care sprijina inovatorii si antreprenorii cu tehnologii inovative sa iasa pe piata internationala cu produsele lor.

RICAP raspunde la unele dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta inovatorii: lipsa accesului la capital, a informatiilor despre piata si a conexiunilor la retele internationale de parteneri si investitori.

RICAP este rezultatul unui parteneriat intre Centrul Roman pentru Inovatie in Dezvoltare Locala si Larta Institute, din Los Angeles, USA. Programul este finantat de Romanian-American Foundation si implementat cu sprijinul GEA Strategy & Consulting.

Programul este construit pe modelul dezvoltat de Larta Institute si implementat cu succes de 20 de ani in 17 tari, sustinand aproximati 9.700 de inovatori sa isi atinga obiectivele de comercializare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?