[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

In 12 luni, toate cele 89 de primarii din Judetul Dambovita vor permite plata cu cardul, pe Internet, a taxelor si impozitelor

20 ianuarie 2011

20 ianuarie, 2011. Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), domnul Valerian Vreme, a semnat, la Consiliul Judetean Dambovita, acordul de finantare prin fonduri structurale a sistemului de plata electronic pentru automatizarea serviciilor de impozite si taxe locale catre contribuabilii Judetului Dambovita. Valoarea totala a proiectului este de 6.707.352 lei, valoarea totala eligibila fiind de 5.409.155 lei, dintre care 5.300.971 lei reprezinta valoarea asistenţei nerambursabile.

Sistemul va pune la dispozitia cetatenilor posibilitatea de plata online a taxelor si impozitelor folosind Internetul si un card bancar. Totodata, vor putea fi utilizate dispozitive de tip PDA (Personal Digital Assistant) pe care un reprezentant al Administratiei Locale le va folosi in deplasarile pe teren.

S-au estimat urmatoarele rezultate in urma implementarii proiectului:

–     335 de functionari publici instruiti pentru folosirea aplicatiei informatice;

–     50.000 de utilizatori persoane fizice;

–     80%: ponderea serviciilor electronice implementate ca urmare a realizarii proiectului in totalul serviciilor furnizate de catre institutiile publice din judetul Dambovita.

Nu mai putem ramane la nivelul anilor 90. Trebuie ca institutiile statului sa vorbeasca acelasi limbaj, sa aiba sisteme interoperabile, sa fie integrate într-un sistem national. Pe perioada celor 12 luni asteptam feedback privind starea de implementare a proiectului. În toata aceasta perioada, MCSi va veni în sprijinul Consiliului Judetean Dambovita”, a precizat Ministrul Comunicatiilor la semnarea acordului de finantare.

Proiectul, finantat prin operatiunea 3.2.1 – „Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar” presupune implementarea, in 12 luni, a unui sistem electronic integrat cu toate cele 89 de primarii din judetul Dambovita.

Sursa: MCSI

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?