Hootsuite Digital 2021 Romania – Peste 23% dintre utilizatorii de internet cu varsta intre 16 si 64 de ani fac plati cu aplicatii mobile gen Apple Pay, in fiecare luna

Premium
24 martie 2021

În România există peste 26M de conexiuni mobile, 135.6% raportat la populația țării, iar 97% dintre utilizatorii de internet din Romania, cu varsta intre 16 si 64 de ani (12,3 milioane), utilizează un smartphone, potrivit raportului Hootsuite: DIGITAL 2021 despre situația mediului digital la nivel global, dar și aplicat pe fiecare țară în parte. Si mai interesant este ca, pentru aceasta categorie de populatie, aproape una din patru persoane detine un smartwatch sau o bratara.

Ce fac romanii cu un smartphone

Peste 49% dintre ei acceseaza aplicatii de banking sau servicii financiare, in fiecare luna.

Peste 23% utilizeaza un serviciu de plati, precum Apple Pay, in fiecare luna.

Desi aproape 60% dintre romanii cu varsta de cel putin 15 ani au un cont cont deschis la o institutie financiara insa doar aproximativ 12% au un card. Se pare ca barbatii sunt mult mai interesati in detinerea unui card bancar.

Comertul electronic este o activitate care a prins la romani, devenind deja un fenomen de masa. In ianuarie 2021, aproape 73% dintre utilizatorii de internet cu varsta intre 16 si 64 de ani au cumparat online, folosind orice echipament, iar aproape 42% au facut acest lucru folosind un telefon mobil.

Cel mai activ grup pe segmentul ecommerce este cel cu varsta cuprinsa intre 35-44 de ani, unde aproape opt din 10 persoane au facut cumparaturi online in ianuarie 2021.

Numarul celor care au facut cumparaturi de pe internet se ridica la 8,3 milioane. Valoarea anuala a bunurilor cumparate online este de peste 280 USD per utilizator.

Valoarea anuala totala a platilor digitale efectuate de consumatori este de peste 4 mld. USD, in crestere cu 20%.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Andrei Dudoiu – cofondator & CEO Seedblink, platforma de crowdfunding

„Pana acum am listat cu succes 44 de start-up-uri. Vom incheia acest an cu venituri de un milion de euro si peste 5.000 de investitori. Pentru 2022, planul nostru este sa ajungem la 30.000 de conturi de investitori iar numarul de start-up-uri listate anual sa atinga suta, ca sa putem sustine veniturile bugetate de 3 mil. euro pentru anul viitor si 7 mil. euro in 2023.

Afla aici sfaturile expertului pentru o investitie „equity crowdfunding”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?