[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Grupul Banca Transilvania investeste intr-un start-up care a dezvoltat un soft ce functioneaza ca o casa de marcat virtuala

22 martie 2018

Grupul Financiar Banca Transilvania investeşte în Ebriza, start-up care digitalizează administrarea afacerii. Cu Ebriza, afacerea poate fi gestionată online, în timp real.

„Ebriza transformă total ceea ce înseamnă acum casa de marcat, softul de vânzare și gestiune: acestea vor fi accesate online, non-stop, de pe orice dispozitiv, urmărind în timp real activitatea firmei, a stocurilor şi a vânzărilor. De asemenea, Ebriza integrează afacerile din HORECA, retail sau servicii cu furnizorii lor sau cu prestatorii de servicii, aplicațiile de comenzi sau de rezervări printr-un marketplace deschis oricăror dezvoltatori.”, potrivit comunicatului de presa.

Cum funcționează

Utilizatorul are nevoie de cel puțin un device mobil, un dispozitiv wireless și o imprimantă fiscală. Toate acestea se conectează automat între ele, fără niciun efort din partea ta și fără niciun cablu de legătură. Dacă folosești mai multe deviceuri, acestea vor fi în permanență sincronizate între ele. Datele tale sunt mereu în siguranță, salvate în cloud. Chiar dacă ai una sau mai multe afaceri, de același tip sau diferite (HoReCa, retail sau servicii), Ebriza îți pune la dispoziție rapoarte, notificări și alerte în funcție de necesitățile tale.

„Ebriza te ajuta să vinzi ușor către clienții tăi. Îți poți crea un POS (Point of Sale) indiferent dacă ești de pe Mac, PC, smartphone sau tabletă.”, se precizeaza pe pagina de produs a companiei. Mai mult, aplicatia functioneaza si off-line. „Momentele fără internet nu pun vânzările pe pauză. Ebriza va reține toate operațiunile pe care le faci, iar odată cu revenirea conexiunii îți va sincroniza atât contul din cloud cât și toate dispozitivele conectate la el.”

Grupul Financiar Banca Transilvania, prin BT Investments, este principalul investitor într-o rundă de finanțare de 300.000 de euro lansată de Ebriza. BT face această investiție pentru a susține antreprenorii, care îşi pot gestiona mai bine afacerea datorită software-ului dezvoltat de Ebriza. Alături de Banca Transilvania investesc și Risky Business, fondul de accelerare clujean, Marceluş Suciu, fondatorul Marty Restaurants și Dan Isai, fondatorul Salad Box.

Aceasta rundă de investiții evaluează startup-ul românesc fondat de Cristian Dinescu și Alexandru Mareș la 1,5 milioane de euro la un an după prima lor runda de investiții și intrarea în acceleratorul Risky Business, când Ebriza a fost evaluată la jumătate de milion de euro.

Prin această investiție, Grupul BT face încă un pas în ceea ce priveşte fintech-urile: în 2017 a intrat în acționariatul Timesafe, dezvoltatorul Pago, aplicație destinată gestionării şi plății facturilor de utilități, iar în martie a.c. Banca Transilvania a anunțat colaborarea cu Personetics, lider de piață în soluții bancare cognitive, cu ajutorul căruia va integra inteligența artificială în aplicația BT24 Internet Banking şi Mobile Banking, în acest an.

„Suntem bucuroşi să investim în acest start-up, care va ajuta clienții IMM să îşi gestioneze mai bine afacerea. Ca bancă a oamenilor întreprinzători, este esențial să susținem inovația şi dezvoltarea unui ecosistem de start-up-uri, aşa încât să fie cât mai uşor pentru antreprenori să facă business în țara noastră.”, a declarat Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Cristian Dinescu, co-fondator Ebriza: “Este o validare fantastică a eforturilor noastre faptul că Banca Transilvania investeşte în Ebriza. Ne dorim să oferim gratuit comercianților softul de vânzare POS – eliberare de bon fiscal – direct pe tabletă sau pe telefon cu acces la o imprimantă fiscală wireless şi să ne concentrăm pe serviciile adiacente din marketplace, comerciantul trebuind să plătească doar pentru acestea din urmă”.

Ebriza este unul dintre startup-urile finaliste de la Startup Avalanche, competiția anuală organizată în Cluj-Napoca de Techsylvania şi Risky Business. A făcut parte din primul program de accelerare al start-up-urilor al Risky Business Cluj. Softul funcționează deja la peste 100 de comercianți în Romania și în străinătate.

Cu această infuzie de capital, Ebriza își va putea canaliza eforturile spre dezvoltarea propriului marketplace, care va da ocazia oricărui business să își conecteze instantaneu softul de vânzare și gestiune cu furnizorii de produse și servicii.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?