Grupul ASSECO South Eastern Europe raporteaza primele venituri pe Romania din furnizare si mentenanta ATM

28 octombrie 2016

Grupul Asseco South Eastern Europe, a anunțat rezultatele financiare pe al treilea trimestru din 2016, potrivit cărora compania a înregistrat o creștere cu 7% a veniturilor din vânzări după trei trimestre comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Creșterea veniturilor din vânzări a fost generată în principal de Divizia Plăți care a atins, după trei trimestre ale anului 2016, cifra de 32,7 milioane EUR, în creștere cu 4 milioane EUR (13%) comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea a fost înregistrată în principal pe partea de plăți fizice în România (cu aproape 1,9 milioane EUR), unde au fost semnate noi contracte de externalizare POS și ATM.


Veniturile din vânzări ale unității de Integrare Sisteme au totalizat 34,4 milioane EUR, cu 2,8 milioane EUR (9%) mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2015. Veniturile din vânzări ale Diviziei Bancare după nouă luni din 2016 s-au ridicat la 22,5 milioane EUR, cu 0,7 milioane EUR (3%) în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut.

Ca urmare a investițiilor în producție și forța de vânzări, al treilea trimestru al anului 2016 a fost interesant din punct de vedere al contractelor comerciale, cu toate că rezultatele sunt sub nivelul aceleiași perioade din 2015. Am semnat, printre altele, contractul cu Delhaize Serbia, parte a Ahold Delhaize, retailer de produse alimentare – lider mondial în domeniul procesării tranzacțiilor cu card, care este nou pentru noi. Am primit, de asemenea, o licență pentru Paratika, furnizor de soluții pentru plată electronică pentru comercianții din Turcia iar în România am obținut primele venituri din furnizare și mentenanță ATM – a comentat Piotr Jeleński, Președintele Consiliului de administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.

Profitul din exploatare [EBIT] după trei trimestre ale anului 2016 a fost de 8,3 milioane EUR, mai mic cu 10% decât în aceeași perioadă a anului trecut. Rentabilitatea operațională a Grupului ASEE după 9 luni ale anului 2016 a fost de 9,3%. Profitul net al Grupului ASEE pentru cele trei trimestre ale anului 2016 a însumat 7,2 milioane EUR și a fost cu 8% mai mic comparativ cu cele trei trimestre ale anului 2015.

Societatea a anunțat o valoare a comenzilor pentru 2016 în cuantum de 121,6 milioane EUR, în creștere cu 13% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

rezultate financiare ASSECO 9 luni 2016

Sursa: Agora.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?