[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Global Payments si BCR lanseaza o aplicatie care permite transformarea telefonului mobil in POS

16 februarie 2021

GP Tom, cea mai nouă aplicație de acceptare a plăților disponibilă în România, transformă telefonul mobil în terminal de plată. Aplicația este compatibilă cu toate telefoanele care au sistem de operare superior Android 8 și un chip NFC încorporat.

„Principalul avantaj este că micii comercianți nu vor mai avea nevoie de terminale de plată, totul desfășurându-se prin intermediul telefonului mobil. Asadar, acestia pot accepta plăți cu cardul oriunde există acoperire GSM sau conexiune wireless,” potrivit comunicatului de presa.


„Chitanța va fi trimisă prin email sau sms, prin urmare această soluție inovatoare securizată reprezintă aplicația ideală pentru comercianții și afacerile care desfășoară activități mobile și cu volume mari, așa cum sunt șoferii de taxi, restaurantele, cafenelele, piețele agroalimentare, artizanii, târgurile, operatorii de curierat sau magazinele mici”, precizeaza BCR.

“Venim în întâmpinarea micilor comercianți și antreprenorilor cu o soluție simplă și rapidă – GP Tom. Îi încurajăm astfel să ofere clienților confortul plăților cu cardul, fără a fi necesară implementarea unui terminal adițional, prin utilizarea propriilor telefoane mobile, într-un mediu certificat și securizat, după ultimele standarde tehnice de siguranță”, spune Cătălin Moise, Country Manager GP România.

Tot mai multe persoane au optat pentru plata cu cardul în timpul pandemiei, iar această tendință persistă și în prezent, arată studiile Global Payments, companie care este prezentă în 100 de țări din întreaga lume. Numai în România, Austria, Cehia și Slovacia, s-au efectuat anul trecut, în medie, 1,5 milioane tranzacții pe zi, cu 20% mai mult față de 2019.

„Mă bucur că putem oferi mediului antreprenorial din România, unul extrem de efervescent, o astfel de soluție, care, practic, democratizează industria de plăți. Aplicația poate eficientiza costurile de operare și asigură o conveniență unică, într-o perioadă extrem de provocatoare pentru micile și marile afaceri. Sunt absolut convinsă că soluția se va impune rapid și îi va ajuta pe antreprenori să își deservească și mai prompt clienții. Plățile cu cardul  cu dispozitive mobile dotate cu tehnologia NFC avansează rapid în România. Anul trecut, la BCR, peste 72% din numărul total de tranzacții au fost realizate contactless. Prin urmare, instrumentele de acceptare la plată trebuie să evolueze rapid, oferind clienților răspunsuri-instant și disponibilitate oriunde s-ar afla“, spune Dana Dima, vicepreședinte Retail & Private Banking, Banca Comercială Română.

„GP Tom transformă un smartphone sau o tabletă Android într-un dispozitiv de acceptare, minimizând astfel necesitatea investițiilor în terminale hardware sau funcții adiționale.  Această soluție reprezintă viitorul tranzacțiilor de tipul card-present”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația.

„Prin soluția adusă de Global Payments micile afaceri au acum la dispoziție un produs rentabil, ușor de instalat, care nu necesită hardware suplimentar și care respectă standardele stricte de securitate din industria plăților. Aplicația permite comercianților să acceseze rapid economia digitală, să prevină pierderile de vânzări și să îşi îmbunătățească fluxul de numerar prin acceptarea plăților contactless oriunde, oricând și pentru orice sumă”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.

Plătești în siguranță pe telefonul mobil

Plata prin intermediul noii aplicații este foarte simplă – comerciantul introduce suma de plată, clientul apropie cardul sau telefonul propriu de dispozitivul mobil al comerciantului, introduce PIN-ul doar pentru tranzacțiile de peste 100 lei, iar aplicația procesează plata, conectându-se la centrul de autorizare a plăților.

„Este ceva nou pentru cumpărători să apropie cardul de telefonul comerciantului, în locul terminalului de plăți. Unii clienți vor fi surprinși. Dar experiența generată este una intituivă, naturală, în condiții de securitate perfectă. La fel ca și plata prin intermediul portofelelor mobile, de tip wallet, plata prin card pe telefonul mobil va deveni noua normalitate“, a explicat Cătălin Moise.

Conform legislației în vigoare, pentru tranzacțiile de peste 100 lei este necesară confirmarea tranzacției cu un PIN. Aplicația GP Tom oferă o metodă suplimentară de securitate, prin intermediul unei tastaturi dinamice, care apare pe ecran și prin care clientul introduce PIN-ul.

„Tastatura dinamică face imposibilă copierea PIN-ului, în urma amprentelor lăsate pe ecran și asigură astfel cel mai înalt nivel de securitate pentru consumator,” mai precizeaza BCR.

Introducerea PIN-ului nu va fi necesară dacă plata cu telefonul se va efectua prin intermediul Google Pay sau Apple Pay, fiind suficientă autentificarea biometrică.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?