[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Ghiseul.ro – 20.000 de utilizatori unici si aproape 500 de plati

11 aprilie 2011

11 aprilie, 2011 – Dupa primele 10 zile de la lansare, Sistemul Electronic National de Plata (SNEP) a impozitelor si taxelor cu cardul bancar pe Internet, folosind platforma Ghiseul.ro, a inregistrat 20.000 de utilizatori unici si pana in 500 de plati, potrivit MCSI.

“In SNEP s-au realizat pana in 500 de plati, toate fara autentificare”, potrivit Bogdan Savonea, director cabinet in MCSI, prezent intr-o emisiune la The Money Channel. Oficialul MCSI apreciaza ca aceasta cifra este una buna, avand in vedere faptul ca ANAF inca nu a tiparit credentialele (user si parola) pentru a fi trimise catre primarii si de la acestea din urma, prin posta, la contribuabili – persoane fizice si persoane fizice autorizate. “Aceasta cifra va creste dupa ce contribuabilii vor primi credentialele, care urmeaza a fi tiparite de ANAF in cel mai scurt timp”.

In privinta numarului de primarii care urmeaza a se inrola in sistem, oficialul MCSI a precizat ca sunt in jurul a 10 municipii care se afla in diverse stadii de integrare. “Cel mai avansat este Brasov, care va fi inrolat pana la finalul acestei saptamani. Pana la sfarsitul anului vor fi gata toate resedintele de judet iar celelalte sectoare ale Capitalei se vor inrola pana la finele lunii august a.c.”.

In prezent, Ghiseul.ro permite realizarea de plati impozite si taxe – fara autenficare – pentru primariile din Targu Mures, si cele din sectoarele 2 si 6 ale Bucurestiului. In toate aceste trei cazuri, comisionul aferent platii este suportat in intregime de catre institutia publica. Nivelul negociat de fiecare primarie cu banca partenera in decontarea tranzactiilor electronice este de sub 2%, ajungand chiar pana la 1,8% in cazul Targu Mures.

In scurta sa existenta, Ghiseul.ro a fost supus si unui atac informatic real, pe care oficialul MCSI il catalogheaza de nivel mediu.  “In ultimele luni noi am supus sistemul la zeci de teste astfel incat la momentul acestui atac informatic real toate sistemele noastre de alerta au functionat, reusind sa identificam locurile de unde el a plecat”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?