Gala NOCASH – nominalizarile la premiile de excelenta pentru activitatea din 2016

15 iunie 2017

Jurizarea nominalizarilor la Gala NOCASH s-a incheiat, castigatorii ii vom afla maine seara.

La jurizare au participat peste 40 de specialisti din urmatoarele institutii: APERO, Alpha Bank, Allevo, Axi-Card, BNR, BRD, BRD Finance, CEC Bank, Cetelem, Edenred, GarantiBank, Global Payments, Idea Bank, ING Bank, Inform Lykos, Intesa SanPaolo Bank, Ministerul Finantelor Publice,  Orange Money, Patria Bank, PayU, Raiffeisen Bank, Piraeus Bank, Printec Group Romania, RomCard, Unicredit Consumer Financing, Unicredit Bank, Transfond, Visa si Vodafone.

Fiecare dintre acestia au votat pentru o singura optiune din fiecare categorie, iar pentru a asigura maxima reprezentativitate, votul a fost considerat valid daca nu a fost exprimat in favoarea propriului serviciu / produs.

La cea de-a XVI-a editie a Galei NOCASH, nominalizarile industriei platilor electronice, pentru activitatea din 2016, se prezinta dupa cum urmeaza:

PARTENERUL ANULUI
AADR – Eliberarea credentialelor de la distanta pentru romanii din Diaspora

Romanii din diaspora pot din decembrie 2016, sa-si genereze singuri online datele de acces (utilizator si parola) in Ghiseul.ro, putand astfel sa-si plateasca prin internet, din strainatate, amenzile primite in tara, precum si taxele si impozitele locale. Ulterior obtinerii datelor de acces, acestia isi vor putea plati obligatiile cu orice card emis in tara sau in strainatate.

ANAF – Introducerea platii prin card in toate sediile Trezoreriilor
In luna septembrie, Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca sistemul de plata prin POS a fost implementat cu succes in toate judetele tarii, inclusiv in Capitala. Astfel, in 221 de Trezorerii din cele 8 regionale ANAF, contribuabilii isi pot achita taxele si impozitele fara a mai fi nevoiti sa vina cu sume in numerar

GoSwiff – Extinderea platilor mobile prin intermediul terminalelor mPOS la nivelul companiilor de asigurare
GoSwiff, lider global în plăți digitale, a inceput semnarea unor parteneriate cu bancile locale pentru introducerea si in Romania a posibilitatii acceptării plăţii cu cardul pentru primele de asigurare aferente polițelor emise. Allianz-Țiriac Asigurări si NN Asigurari de viata sunt primele companii ce isi vor echipa agentii cu mPOS-uri astfel încât clienții să poată plăti primele de asigurare cu cardul, direct la agentul care îi încheie polița.

TRANSFOND – Lansare SEPA Direct DEBIT si Registrul Unic al Mandatelor
Compania a lansat in aprilie 2016 serviciul de procesare a instrumentelor de debit direct în format SEPA (SEPA Direct Debit – SDD), pentru plăți în monedă națională, finalizând astfel Programul de modernizare a Casei de Compensare Automată – SENT și pregătirea completă a infrastructurii centrale de plăți de retail interbancare fără card pentru momentul trecerii la euro. România a devenit astfel prima țară membră a Uniunii Europene din zona non-euro care a aplicat complet standardele SEPA pentru plăți în moneda națională.
SEPA Direct Debit în monedă națională a fost lansat alături de un serviciu adițional, de administrare a mandatelor – Registrul Unic al Mandatelor – o bază de date centralizată care gestionează toate mandatele de debitare directă în lei. Beneficiul central al utilizării de către furnizori a serviciului SEPA Direct Debit constă în capacitatea de colectare a plăţilor pentru facturi prin intermediul oricărei bănci din România.

PREMIERA ANULUI
ORANGE ROMANIA – Lansarea unui serviciu de transfer de bani si plati cu telefonul mobil
Orange Romania a lansat un serviciu cu ajutorul cărui utilizatorii pot plăti facturi de utilități, reîncărca opțiuni PrePay și pot primi și transfera bani, folosind telefonul mobil. Denumită Orange Money, aplicația este disponibilă fără costuri suplimentare în Google Play, activarea contului realizându-se în magazinele Orange. Portofelul Orange Money poate fi încărcat în numerar în magazinele partenere sau prin card, în aplicația mobilă Orange Money și pagina web www.orangemoney.ro.

BRD FINANCE – Implementarea platii in rate intr-o aplicatie de portofel digital
Posesorii de carduri de credit Carrefour MasterCard emise de BRD Finance și înrolate în portofelul digital mobilPay Wallet, pot achita cumpărăturile din hipermarketurile şi supermarketurile Carrefour din ţară, în 3 rate cu 0% dobândă. Dupa ce descarca gratuit aplicatia (direct din Google Play sau App Store) pe un telefon smart ce rulează sistemele de operare iOS și Android, utilizatorul isi înregistrează cardul de credit în aplicație iar plata se face prin scanarea unui cod QR, afişat la casa de marcat.

UNICREDIT BANK – Emiterea tichetelor de masa in format electronic
UniCredit Bank este prima bancă din România ofera angajatorilor un card pentru acordarea tichetelor de masă în format electronic – Card Meniu. Emis sub licenţă Visa, produsul beneficiaza de avantaje caracteristice unui card bancar, şi este destinat utilizării la nivel naţional pentru achiziţionarea de produse alimentare în reţeaua comercianţilor parteneri.

ROMCARDIntegrarea solutiei de portofelul digital in platforma MasterPass

Compania a finalizat integrarea portofelului electronic dezvoltat de RomCard în platforma Masterpass, serviciul Mastercard pentru plăți digitale. Consumatorii din România se pot înregistra deja în portofelul electronic RomCard, accesând pagina http://www.romcard.ro/romcard-masterpass-wallet/.
Platforma permite titularului cardului să stocheze mai multe carduri într-un “portofel electronic” creat şi gestionat de Romcard, să isi gestioneze toate informaţiile conexe (adăugare, modificare, ştergere detalii card) si să realizeze tranzacţii financiare numai prin selectarea unui alias de card.
Solutia este oferita bancilor in regim de “white label”.

BRD Groupe Societe Generale – Lansarea globala a serviciului Mastercard – Plata in rate – cu o banca locala
BRD este primul emitent din lume care se inscrie pe platforma MasterCard Instalments. Cu aceasta ocazie, banca a lansat un card de credit care permite plata in rate a cumparaturilor efectuate online si la POS, oriunde in lume. Pentru sume mai mari de 200 lei, posesorul cardului poate alege in cate rate vrea sa plateasca direct la POS-ul comerciantului, introducand singur numarul de rate (intre 2 si 18 rate cu dobanda zero), fără a fi limitat la o anumită rețea de comercianți parteneri. In plus, cardurile de credit permit cumularea totală sau parțială a plăților efectuate pe parcursul unei luni într-un plan de rate egale extins până la 36 de luni.

ING BANK ROMANIA – ING Point – servicii bancare instant în mall-uri
Un nou canal de distribuție care aduce serviciile bancare mai aproape de clienți și facilitează accesul rapid la produse, acestea fiind acordate pe loc. Printre ele se numara contul curent cu card de debit atasat. După proiectul pilot din 2015, desfășurat în mall-uri din București și Iași, rețeaua ING Point s-a extins în 2016 la nivel național, în principalele mall-uri din Cluj, Timișoara, Ploiești, Oradea și Constanța.

GLOBAL PAYMENTS – Externalizare completa a activitatii de acceptare a unei banci de top
Global Payments si Erste Group au semnat in iunie un parteneriat in urma caruia activitatea de acceptare a BCR, la nivel de POS si comert electronic a fost complet externalizata. Mutarea este o premiera pe piata romaneasca.

PIONIERAT IN INDUSTRIA PLATILOR ELECTRONICE
BANCA TRANSILVANIA – Bratara contactless BT – un instrument alternativ de plata, care poate inlocui cardul la plata cumparaturilor. Aceasta ofera acces la contul curent in lei deschis la BT si posibilitatea de a plati contactless, indiferent de suma, in tara si in strainatate. Bratarile functioneaza ca un card bancar contactless, asa incat pentru platile de pana la 100 de lei nu este necesara introducerea PIN-ului.

CARREFOUR – Aplicatia Carrefour Pay – cu ajutorul căreia clienţii utilizatori de smart­phone-uri îşi pot scana singuri produsele şi PLATI direct de pe telefon în toate magazinele din reţea. Aplicația CarrefourPay se poate descărca gratuit pe toate terminalele smart ce rulează sistemele de operare iOS și Android. După ce își înregistrează un card bancar în aplicație, clienții pot plăti cumpărăturile, își pot genera facturile fiscale și pot afla imediat prețul produselor în magazinele Carrefour, prin scanarea unui cod de bare. De asemenea, clienții pot afla care este valoarea totală a cumpărăturilor făcute.

BCR – Lansarea conceptului de consilier video
BCR lanseaza un nou concept de sucursala digitala, clientii beneficiind de consiliere video dupa sfarsitul programului cu publicul. Video Consilierul” din unitatea eXperience BCR este disponibil pentru clienti printr-o sesiune video live care permite intr-un mod interactiv transmiterea de informatii si simulari de calcul direct pe ecranul din fata clientului.

IDEA BANK – Emiterea cardurilor de credit la distanta
Idea Bank a lansat serviciul de emitere carduri de credit la distanta si devine astfel prima institutie de credit din piata care intra pe zona de remote banking pentru aceste produse de creditare, pregatind in acelasi timp terenul pentru lansarea creditarii online. Clientii nu mai sunt nevoiti sa treaca pe la banca pentru completarea documentatiei si ridicarea cardului.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?