Fost CEO de banca, actual manager de fintech: „vom vedea o democratizare accentuata a serviciilor financiare – modelul de pachet bancar este fundamental nedrept”

5 noiembrie 2019

In urmatorii ani vom vedea o democratizare accentuata a serviciilor financiare, in conditia in care natura actualului model de „pachet” bancar este fundamental nedreapta, costurile sistemului si profiturile bancilor acumuland-se in mod coplesitor din taxe, considera Johan Gabriels,
Managing Director Ebury Romania si Bulgaria.

„Pe masura ce companiile FinTech determina schimbari, rezultatul final va fi extinderea oportunitatilor financiare pentru mai multe companii mari locale si IMM-uri. Taxele percepute nu vor mai fi disproportionata fata de servicii, in timp ce experienta clientilor se va imbunatati substantial.”, spune reprezentantul Ebury, intr-un interviu pentru wall-street.ro.

Fost CEO al Bancii Comerciale Carpatica si al RBS Romania, Johan Gabriels apreciaza ca fintech-urile au luat un mare avant deoarece, „in ultimele decenii, bancile au uitat sa puna clientii pe primul plan, au uitat sa le rezolve problemele sau nu au lansat produse de care acestia aveau cu adevarat nevoie. Bancile aveau acces la o multitudine de date, insa nu le-au utilizat.”

Ebury a fost recent achizitionata de catre Banco Santander, care a platit aproape 400 mil. euro pentru 50,1% din fintech-ul britanic.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash