Fost CEO de banca, actual manager de fintech: „vom vedea o democratizare accentuata a serviciilor financiare – modelul de pachet bancar este fundamental nedrept”

5 noiembrie 2019

In urmatorii ani vom vedea o democratizare accentuata a serviciilor financiare, in conditia in care natura actualului model de „pachet” bancar este fundamental nedreapta, costurile sistemului si profiturile bancilor acumuland-se in mod coplesitor din taxe, considera Johan Gabriels,
Managing Director Ebury Romania si Bulgaria.

„Pe masura ce companiile FinTech determina schimbari, rezultatul final va fi extinderea oportunitatilor financiare pentru mai multe companii mari locale si IMM-uri. Taxele percepute nu vor mai fi disproportionata fata de servicii, in timp ce experienta clientilor se va imbunatati substantial.”, spune reprezentantul Ebury, intr-un interviu pentru wall-street.ro.

Fost CEO al Bancii Comerciale Carpatica si al RBS Romania, Johan Gabriels apreciaza ca fintech-urile au luat un mare avant deoarece, „in ultimele decenii, bancile au uitat sa puna clientii pe primul plan, au uitat sa le rezolve problemele sau nu au lansat produse de care acestia aveau cu adevarat nevoie. Bancile aveau acces la o multitudine de date, insa nu le-au utilizat.”

Ebury a fost recent achizitionata de catre Banco Santander, care a platit aproape 400 mil. euro pentru 50,1% din fintech-ul britanic.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?