Foodpanda: Romanii comanda mancare online, in medie, de trei ori pe saptamana

15 septembrie 2015

Conform reprezentantilor platformei foodpanda.ro, un roman comanda mancare online, in medie, de 3 ori pe saptamana. Cel putin doua dintre aceste comenzi sunt pentru preparate de tip fast food, ca pizza si burgerii, precum si pentru mancare chinezeasca. Majoritatea comenzilor recurente vin din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara, inregistrandu-se o suma medie de 52 lei pentru o comanda.

Consumatorii romani sunt consecventi si in ceea ce priveste perioada in care comanda.  Astfel, cererile pentru pizza cresc cu pana la 50% in weekend, in timp ce burgerii si mancarea chinezeasca sunt solicitate, mai des, in timpul saptamanii, la birou.

Peste 55% din totalul comenzilor plasate pe platforma in prima jumatate a lui 2015 au fost facute prin intermediul aplicatiei mobile, preconizandu-se o crestere cu 15% pana la sfarsitul anului.
Sursa: agora.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?