Finastra și Uni Systems își extind colaborarea în Europa

23 septembrie 2022

Finastra și Uni Systems anunta extinderea parteneriatului prin semnarea unui acord de revânzare pentru Fusion Essence de la Finastra, „o soluție digitală și de ultimă generație, bazată pe cloud și on-premise, care oferă experiențe bancare personalizate și complete pentru clienți,” potrivit comunicatului.

Acordul acoperă zonele geografice ale Europei Adriatice, Centrale și de Sud-Est, precum și ale Mediteranei, folosind ca bază sediile Uni Systems din Atena, București, Barcelona și Milano.

Noul acord extinde colaborarea existentă a companiilor în ceea ce privește serviciile de trezorerie, piețe de capital, risc și plăți. Astfel, Uni Systems își creează propria practică Finastra la nivel intern, cu capacități de pre-vânzare, vânzare și implementare.

Fusion Essence de la Finastra ajută la furnizarea de produse de top personalizate, precum și servicii integrate pentru clienții finali, stimulând profitabilitatea instituției.

„Funcționalitatea amplă de business a soluției, arhitectura avansată și ecosistemul în expansiune asigură clienților posibilitatea de a dispune de servicii imediat, precum și de a permite inițiative strategice viitoare. Acest lucru, împreună cu expertiza de implementare pe teren și serviciile de suport ale Uni Systems, va permite Uni Systems să aducă în regiune experiențe de neegalat centrate pe client și pe context.” – precizeaza compania.

Uni Systems are o experiență de peste 30 de ani în domeniul soluțiilor bancare principale, cu numeroase implementări în întreaga Europă. Adăugarea Fusion Essence, cea de-a treia soluție Finastra în portofoliul Uni Systems, vine ca o continuare firească a angajamentului său față de industria bancară.

Constantin Serros, director al unității de afaceri pentru servicii bancare și financiare la Uni Systems, a declarat: „Acest nou acord de revânzare cu Finastra evidențiază angajamentul nostru față de serviciile bancare de retail și comerciale digitale, de ultimă generație, și marchează trecerea noastră la modele mai flexibile și mai centrate pe client. În plus, acesta se adaugă capacităților noastre de a furniza soluții care optimizează operațiunile instituțiilor bancare, creând astfel experiențe unice pentru clienții lor finali. Vedem un mare potențial în colaborarea noastră cu Finastra și vom continua să investim în ea.

Keith Redding, Chief Revenue Officer, Universal Banking la Finastra, a declarat: „Soluția noastră de core banking, disponibilă atât on-premise, cât și în cloud prin Microsoft Azure, este concepută pentru a ajuta băncile să beneficieze de inteligența artificială și analiza datelor pentru a le oferi clienților lor o experiență unică, convingătoare și hiper-personalizată. Colaborarea noastră cu Uni Systems ne-a permis deja să ajungem pe noi piețe și să deservim mai mulți clienți în celelalte linii de afaceri ale noastre. Cu consultanții săi specializați și expertiza în livrarea soluțiilor noastre, parteneriatul nostru extins va ajuta băncile de retail deja existente și emergente din Europa Centrală și de Sud-Est să valorifice avantajele unui sistem bancar central digital avansat.

_______________


Finastra este un furnizor global de aplicații software și de piețe online financiare, iar în 2017 a lansat principala platformă deschisă pentru inovare, FusionFabric.cloud. Aceasta deservește instituții de toate dimensiunile, oferind soluții și servicii premiate în domeniile împrumuturi, plăți, trezorerie, piețe de capital, retail și digital banking pentru bănci, astfel încât să susțină relațiile bancare directe, dar și creșterea lor prin canale indirecte, cum ar fi integrarea serviciilor financiare și Banking as a Service. Portofoliul de clienti se ridica la ~8.600 de instituții, inclusiv 90 dintre cele mai mari 100 de bănci din lume.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?