Felix Patrascanu – Fan Courier, despre efectele starii de urgenta: „practic, ne-am trezit intr-un Black Friday neanuntat”

23 iulie 2020

FAN Courier, liderul pieței de curierat, a înregistrat o creștere putenică a livrărilor după împunerea măsurilor de restricție ca urmare a declanșării pandemiei Covid-19, lunile aprilie și mai aducând un plus de peste 50% în privința numărului de comenzi, a potrivit lui Felix Pătrășcanu, managing partner FAN Courier.

După declanșarea pandemiei și introducerea restricțiilor, vânzările și livrările au scăzut drastic în prima săptămână și, speriați, ne gândeam să facem restructurări, dar lucrurile au evoluat spre o creștere foarte mare, cu un vârf în aprilie și mai, care s-a dus la peste 50-60% în privința volumului de livrări. Practic, ne-am trezit într-un Black Friday neanunțat, campanie pe care noi și partenerii noștri o pregătim cu câteva luni bune înainte, pentru a fi OK în noiembrie„, a declarat Pătrășcanu in cadrul videoconferintei e-commerce organizata de Profit.ro.


Ulterior lucrurile s-au mai calmat, astfel ca, în primele șase luni, FAN Courier a consemnat o creștere de 32% în privința numărului de comenzi. „A crescut foarte mult ponderea plăților online, a crescut foarte mult și volumul livrărilor, și mai ales în zona rurală, pentru că oamenii au reactivat casele de vacanțe sau au închiriat una,” a mai spus reprezentantul companiei.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?