Farmaciile autorizate pot vinde online medicamente care se elibereaza fara reteta – proiect de ordonanta

27 august 2014

Proiectul de ordonanta pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii pana in 3 septembrie, da posibilitatea farmaciilor autorizate sa vanda online medicamente dar numai din cele care pot fi eliberate fara prescriptie medicala.

Astfel „vanzarea şi eliberarea medicamentelor care se acorda fara prescriptie medicala, prin intermediul serviciilor societatii informationale se face de catre farmaciile comunitare şi drogherii in conditiile stabilite prin ordin al ministrului sanatatii.”, potrivit proiectului de ordonanta.

„Acest document creaza cadrul legislativ pentru vanzarea online a medicamentelor fara prescriptie medicala. Nu orice farmacie va putea sa vanda online. Farmaciile care sunt autorizate de Ministerului Sanatatii vor putea sa işi faca site-uri pentru vanzare online şi numai in anumite conditii care vor fi stabilite ulterior. Farmaciile vor avea cadru legal dupa ce se vor aproba şi normele de aplicare de a-şi deschide şi site online de vanzare in anumite conditii insa”, a declarat pentru Mediafax directorul Departamentului Comunicare, Oana Grigore.

Proiectul de ordonanta este o veste buna mai ales pentru farmaciile care, pe langa platforma online de promovare, au emis carduri proprii pentru cumpararea de medicamente. Un astfel de caz este reteaua de farmacii Catena care impreuna cu BRD Finance a pus in circulatie un card de credit sub licenta MasterCard ce permite cumpararea de medicamente din reteaua Catena cu plata in 3 rate fara dobanda.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?