Farmaciile autorizate pot vinde online medicamente care se elibereaza fara reteta – proiect de ordonanta

27 august 2014

Proiectul de ordonanta pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii pana in 3 septembrie, da posibilitatea farmaciilor autorizate sa vanda online medicamente dar numai din cele care pot fi eliberate fara prescriptie medicala.

Astfel „vanzarea şi eliberarea medicamentelor care se acorda fara prescriptie medicala, prin intermediul serviciilor societatii informationale se face de catre farmaciile comunitare şi drogherii in conditiile stabilite prin ordin al ministrului sanatatii.”, potrivit proiectului de ordonanta.

„Acest document creaza cadrul legislativ pentru vanzarea online a medicamentelor fara prescriptie medicala. Nu orice farmacie va putea sa vanda online. Farmaciile care sunt autorizate de Ministerului Sanatatii vor putea sa işi faca site-uri pentru vanzare online şi numai in anumite conditii care vor fi stabilite ulterior. Farmaciile vor avea cadru legal dupa ce se vor aproba şi normele de aplicare de a-şi deschide şi site online de vanzare in anumite conditii insa”, a declarat pentru Mediafax directorul Departamentului Comunicare, Oana Grigore.

Proiectul de ordonanta este o veste buna mai ales pentru farmaciile care, pe langa platforma online de promovare, au emis carduri proprii pentru cumpararea de medicamente. Un astfel de caz este reteaua de farmacii Catena care impreuna cu BRD Finance a pus in circulatie un card de credit sub licenta MasterCard ce permite cumpararea de medicamente din reteaua Catena cu plata in 3 rate fara dobanda.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash