[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Falsificatorii de carduri isi procura echipamentele din strainatate

17 ianuarie 2014

DIICOT Brasov a destructurat o grupare infractionala organizata specializata in savarsirea infractiunilor prin intermediul sistemelor si retelelor informatice. Pe parcursul anilor 2012, respectiv 2013, peste 11 persoane au aderat la grupare in scopul savarsirii de infractiuni prin falsificarea cardurilor bancare si efectuarea de retrageri neautorizate in scopul obtinerii unor insemnate profituri materiale, in special din tari ale comunitatii europene dar si din afara Europei.

logo DIICOTPotrivit comunicatului de presa al DIICOT, Grupul infractional era structurat pe mai multe paliere si sarcinile erau impartite astfel ca unii dintre ei, mai influenti, asigurau atat necesarul tehnic de echipamente cat si atragerea altor parteneri sau executanti in activitatea infractionala cu carti de credit fraudate.

Parte din echipamentele destinate accesarii sistemelor informatice si falsificarii instrumentelor de plata electronica erau procurate de catre membrii gruparii din strainatate, de ex. Honk Kong. Ulterior aceste dispozitive erau montate si folosite pentru realizarea operatiunilor de skimming, la diverse ATM-uri in tari din Europa (Germania, Ungaria, Spania, Franta).

La sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Brasov urmeaza sa fie aduse in vederea audierii peste 20 de persoane. In cauza s-a cooperat cu autoritati judiciare si politienesti din Germania, Spania si Franta.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?