eMAG mareste de sase ori comanda minima pentru livrari gratuite si introduce o „taxa de procesare plata” la livrare chiar si pentru clientii care se deplaseaza la showroom-urile retailerului pentru a ridica produsele

8 ianuarie 2020

Clientii eMAG vor avea asigurat transportul gratuit doar daca produsele comandate au o valoare de cel putin 1.500 lei, comparativ cu 250 lei – cat era pana recent valoarea minima a comenzilor care beneficiau de livrare la cost zero, potrivit wall-street.ro.

eMAG a introdus anul trecut si o taxa pentru livrarile cu plata ramburs, retailerul incercand astfel sa incurajeze plata cu cardul.


Prin urmare, taxa de livrare a eMAG va fi de 15 lei pentru produsele cu o valoare mai mica de 1.500 de lei, iar in cazul in care clientul alege sa plateasca ramburs se mai adauga alti 5 lei.

In plus, compania a introdus o taxă de 5 lei pentru livrarea produselor în showroom-urile eMAG pentru comenzile cu valori mai mici de 1.500 de lei, la care se poate adăuga o altă taxă de 2,5 lei, în cazul în care clientul achită comanda în showroom şi nu online. Taxa de 5 lei se aplică pentru comandă, nu pentru fiecare produs în parte.

Potrivit ZF, taxa de 5 lei a fost introdusă şi pentru livrările în dulapurile de livrare easybox, conform datelor de pe site-ul eMAG. După această mutare, livrarea costă 5 lei indiferent dacă un client alege livrarea la un showroom eMAG, un oficiu poştal sau un dulap easybox. Anterior, livrarea în showroom-urile eMAG era gratuită, la fel ca şi livrarea în easybox.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?