Elefant.ro tinteste o crestere a vanzarilor cu 20% in acest an si obtinerea de profit in 2021.

26 aprilie 2019

Elefant.ro, unul dintre cei mai mari re­tai­le­ri online de pe piaţa locală, are în plan să-şi ma­joreze anul acesta vânzările cu 20%, ur­mând să ajungă astfel la venituri totale de circa 162 mil. lei, în condiţiile în care în 2018 afacerile sale s-au situat la 135,4 milioane lei, scrie ZF. Anul trecut, creş­terea veniturilor a fost mai redusă, de doar 3,3%.

„În 2018 ne-am concentrat pe investiţii în tehnologie, acestea ridicându-se la 11 mil. lei, şi pe consolidarea operaţiunilor. Re­zul­tatele obţinute confirmă parcursul corect pe care elefant.ro îl are acum către a deveni re­tai­lerul online cu cea mai modernă şi scalabilă bază tehnologică şi, financiar, către un break-even cât mai apropiat. Conform obiectivelor pre­zente, elefant.ro ţinteşte profitabilitatea în 2021“, a declarat Sergiu Chircă, CEO-ul elefant.ro.

Retailerul intenționează ca în anul curent să le ofere clienților săi mai multe opțiuni de puncte de livrare, inclusiv prin pachetomate. În prezent, mai mult de jumătate dintre comenzile plasate pe elefant.ro sunt ridicate din propria rețea de pick-up-points, potrivit profit.ro.

“Dorim totodată să scurtăm cât se poate de mult timpul în care coletul ajunge la destinatar, chiar dacă este comandat de un român din diaspora. În prezent, suntem în curs de implementare a unei soluții de livrare în 48 de ore către orice țară din Europa, astfel încât și românii plecați din țară să beneficieze cât mai repede de produsele pe care le doresc”, adaugă Sergiu Chircă.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?