[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Elefant online a depus la tribunal cererea de intrare în insolvenţă cu „intentia de a propune un plan de reoganizare”

5 februarie 2024

Elefant Online S.A. informeaza investitorii cu privire la „introducerea de catre Societate pe rolul Tribunalului Bucuresti, Sectia a-VII-a Civila a cererii de deschidere a procedurii generale a insolventei in cadrul dosarului nr. 3073/3/2024, exprimandu-si intentia de a propune un plan de reorganizare, in termenul prevazut de lege, cu mentinerea dreptului Societatii de administrare a propriei activitati”, potrivit comunicatului transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Anuntul a avut efecte imediate pe bursa, obligatiunile ELF26* fiind la a treia sedinta consecutiva de scadere cu maximul admis de piata (14,99%).

Sursa: BVB

In precedentul comunicat, de la finalul lui 2023, Elefant Online aducea la cunostinta investitorilor faptul ca „Gherasim Briceag a transmis societatii decizia sa de a demisiona din functia de Director Financiar al Elefant Online S.A., aceasta urmand sa produca efecte juridice incepand cu data de 29.12.2023”.

Astfel, cu ocazia urmatoarei Adunari Generale a Actionarilor Elefant Online S.A. va fi desemnat noul Director Financiar al Societatii.

Rezultate financiare aferente perioadei 01.01.2023 – 30.06.2023
In primul semestru din 2023, Cifra de afaceri a Grupului Elefant Group a fost 56.5 milioane RON, in scadere de 40,7 % fata de anul trecut. Compania a motivat ca scaderea cifrei de afaceri a fost determinata de mai multi factori nefavorabili precum:

. ajustarea preferintelor de achizitie a clientilor dinspre vanzarile online spre offline ca urmare a eliminarii restrictiilor cauzate de pandemia COVID-19;

. diminuare puterii de cumparare a clientilor ca urmare a efectelor cumulate de crestere preturilor la produsele de baza si a conflictului din Ucraina;

. anumite categorii de produse au trecut de la vanzarea din stocul propriu la vanzarea in regim marketplace (parfumuri, produse pentru casa, electronice);

. inchiderea punctelor de livrare (pick-up point-urile).

BVB – Raport semestrial Elefant Grup

Compania a raportat cresterea marjei profitului brut, pe fondul cresterii marjei de vanzare la unele categorii si cresterii ponderii categoriei de carte in totalul vanzarilor (categoria de carte are o marja mai mare fata de celelalte categorii de produse). Cu toate acestea, dupa primul semestru din 2023, compania intregistra o pierdere neta de aproximativ 12,3 mil. lei.

In primele 6 luni 2023 volumul de comenzi a scazut fata de perioada similara a anului 2023 cu 26%. Din punctul de vedere al valorii medii per comanda, evolutia acesteia este legata inclusiv de portofoliul de categorii. Astfel, in primele 6 luni 2023, valoarea medie a comenzii a fost de 118 lei in scadere cu 16% fata de perioada similara a anului precedent.

Din punctul de vedere al distributiei vanzarilor online, cartile au reprezentat categoria istorica cea mai performanta, avand in vedere ca aceasta este si prima categorie aparuta pe Elefant.ro la momentul fondarii companiei.

In primele 6 luni ale anului 2023, ponderea cartilor creste la 63% (6 luni 2022: 50%) din vanzarile online, iar categoria parfumurilor scade la 4% (6 luni 2022: 12%). Jucariile au crescut la o pondere de 12% (6 luni 2022: 10%).

BVB – Raport semestrial Elefant Grup

____________

* Elefant a realizat în noiembrie 2021 un plasament privat de obligaţiuni în valoare de circa 17,5 mil. lei, la o rată anuală fixă a cuponului (dobânda) de 9%, plătibilă semestrial. Aceasta a fost a doua emisiune de obligaţiuni a retailerului, după cea de 7,7 mil. lei din 2018 care a ajuns la scadenţă.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?