[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Electrica Furnizare încheie un parteneriat cu Finqware pentru soluții de automatizare a proceselor financiare

4 octombrie 2023

Electrica Furnizare anunță semnarea unui parteneriat cu fintech-ul românesc Finqware pentru accesarea serviciilor oferite de platforma FinqTreasury, ce are la bază tehnologia de tip open banking. „Platforma asigură centralizarea și vizualizarea în timp real a tuturor conturilor bancare ale companiei, oferind totodată posibilitatea gestionării soldurilor și tranzacțiilor bancare într-o singură bază de date.” potrivit comunicatului de presa

Prin semnarea acestui nou parteneriat, Electrica Furnizare a realizat încă un pas important în demersul de digitalizare a operațiunilor curente, optimizarea activității din cadrul Diviziei Financiare fiind un rezultat imediat al utilizării platformei FinqTreasury. De altfel, diminuarea timpilor alocați proceselor de lucru precum și creșterea performanței angajaților reprezintă preocupări constante ale managementului companiei. Platforma aduce beneficii în mod particular ariei de operațiuni trezorerie în cadrul căreia este esențial un mod de lucru eficient pentru susținerea procesului decizional aferent tranzacțiilor zilnice ale companiei” , a declarat Ruxandra-Mădălina Rusu – director Divizia Financiară Electrica Furnizare. 


Ne bucurăm să vedem din ce în ce mai multe companii medii și mari din România care adoptă noile tehnologii bancare reglementate de Comisia Europeană. Evident că funcționarea platformei FinqTreasury depinde de evoluția tehnologică a întregului sistem bancar românesc și observăm că am reușit împreună cu băncile să ajungem la o performanță a serviciilor de open banking mult peste nivelul de acum un an când am început. În cazul de față ne-am bucurat că am reușit conectarea majorității băncilor cu care lucrează compania în doar câteva ore, prin platformele de API reglementate ale acestora, cu doar câteva excepții. Până la urmă, creșterea eficienței operaționale a unei companii ca Electrica Furnizare aduce o îmbunătățire a serviciilor la nivelul clientului final”, a declarat Cosmin Cosma, CEO al Finqware.

____________

Cu o experiență de peste 120 de ani pe piața de energie electrică, Electrica Furnizare S.A. este parte a Grupului Electrica și asigură furnizarea energiei electrice la peste 3,2 milioane locuri de consum, fiind unul dintre cei mai importanți jucători în piața de energie din România.

Finqware este o companie înființată în 2018, de trei fondatori români, cu scopul de a crea un lider european în domeniul fintech, prin dezvoltarea unor soluții bazate pe open banking, o tehnologie revoluționară de interconectivitate între clienți și bănci prin interfețe de tip API. Compania a fost autorizată ca instituție de plată de către Banca Națională a României în mai 2022 și operează deja pe mai multe piețe europene.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?