Dupa sase ani de la lansarea serviciului „Bilete CFR online”, compania anunta un nou parteneriat pentru procesarea tranzactiilor de e-commerce

26 august 2015

Update  – nicio banca din Romania nu detine o licenta de web-acquiring pe American Express; nici macar Bancpost, care are un contract de exclusivitate  cu American Express pe piata romaneasca, pentru emiterea si acceptarea la plata la comercianti a acestor carduri. Prin urmare, cardurile Amex nu pot fi procesate pentru comert electronic pe site-urile autohtone de niciun procesator local – motiv pentru care aceste instrumente de plata nu pot fi utilizate pentru achizitionarea online a biletelor CFR.

###

CFR Calatori anunța ca Garanti Bank, impreuna cu Netopia Mobilpay, vor procesa tranzactiile de plati prin card pentru achizitionarea online a biletelor de tren, de pe https://bilete.cfrcalatori.ro. Am contactat reprezentantii CFR Calatori pentru a-i intreba de ce au renuntat la vechiul procesator (Raiffeisen Bank) si ce avantaje prezinta, pentru companie si pentru calatori, noul parteneriat. Pana la momentul publicarii acestui material nu am primit nicio reactie.

“Platile online reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi spre o noua era digitala. La nivel local, numarul tranzactiilor online creste cu aproximativ 20% in fiecare an. Acest lucru denota nevoia oamenilor de eficienta in efectuarea operatiunilor financiare. Prin noul parteneriat cu CFR Calatori dorim sa oferim tuturor posesorilor de card din Romania, indiferent de banca emitenta, posibilitatea de a plati rapid biletele de tren, in cel mai simplu simplu, sigur si rapid mod posibil”, a declarat Emre Unal, Director Carduri, Garanti Bank.

“Una dintre prioritatile noastre o reprezinta dezvoltarea platformei de vanzare online a biletelor de tren si suntem deschisi la parteneriate care faciliteaza accesul usor, rapid si sigur al calatorilor la astfel de achizitii. Cumpararea de bilete online este in crestere, ceea ce se reflecta si in veniturile rezultate in urma achizitiilor online din prima jumatate a anului 2015, care au crescut cu aproape 70% fata de anul trecut”, a explicat Iosif Szentes, Director General CFR Calatori.

“In zilele noastre, platile online reprezinta o nevoie care nu mai poate fi ignorata, mai ales in zona de servicii publice, menite sa ne faca viata mai usoara. Prin parteneriatul cu Garanti Bank, ne bucuram sa oferim calatorilor romani cea mai simpla si convenabila metoda de plata pentru biletele de tren”, a afirmat Antonio Eram, CEO and fondatorul NETOPIA mobilPay.

Garanti Bank si NETOPIA mobilPay sunt parteneri din anul 2010, iar impreuna ofera servicii de procesare a tranzactiilor cu cardul, pentru comercianti, in mediul online.

Serviciul de comert electronic nu este oferit in premiera de catre CFR. Incepand cu 30 octombrie 2009 CFR Calatori a lansat serviciul “Bilete CFR Online” care se adreseaza atat utilizatorilor obisnuiţi cat si agentiilor de turism. „Prin accesarea si utilizarea acestui serviciu se pot achiziţiona bilete CFR  in trafic intern prin Internet, cu plata online a acestora la toate trenurile care circula cu regim de rezervare ( Intercity, InterRegio si Regio Expres). Utilizand serviciul “Bilete CFR online” NU mai este necesara prezentarea la ghiseele de vanzare ale CFR Calatori, datele  efectuarii calatoriei pentru clienţi vor fi transmise pe mail si vor fi disponibile oricand din profilul propriu al utilizatorului.”, se preciza atunci in comunicatul de presa.

Contrar celor declarate de reprezentantii Garanti Bank, noul parteneriat NU ofera tuturor posesorilor de card din Romania, indiferent de banca emitenta, posibilitatea de a plati cu cardul pe Internet pentru achizitionarea biletelor de tren. In prezent, ca si in urma cu sase ani cand a fost lansat serviciul, cardurile acceptate la plata au fost doar cele emise sub licenta MasterCard și Visa. Or in Romania sunt emise si carduri American Express, dupa cum sunt acceptate la plata si brandurile Amex, JCB sau Diners Club.

Comentarii (1)
  1. Antonio Eram spune:

    Ultimul paragraf este o minunata prostie. Cand o sa ai si acquirers on-line de Amex /JCB / Dinners in Romania, vor fi si aici.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?