DRUID castiga hackathon-ul organizat la Chatbot Summit, cel mai important eveniment de tehnologie conversationala din lume

13 decembrie 2019

DRUID, companie specializată în dezvoltarea de asistenţi virtuali inteligenţi, anunţă câştigarea hackathonului COnversational COmponents, organizat în cadrul evenimentului Chatbot Summit, cel mai important eveniment dedicat tehnologiilor conversaţionale bazate pe inteligenţă artificială din lume.

Chatbot Summit, desfăşurat în perioada 10-13 decembrie la Berlin, are misiunea de a conecta şi accelera dezvoltarea producătorilor de tehnologie conversaţională bazată pe inteligenţă artificială. Chatbot Summit a adunat peste 5000 de participanţi din 75 de ţări, cu peste 200 de expozanţi şi sute de speakeri, fiind cel mai mare eveniment de tehnologie conversaţională din lume. Hackathoanele aduc în fiecare an, în faţa juriilor formate din experţi în domeniu, cele mai moderne tehnologii existente pe piaţă.

În acest an, competiţia a constat în dezvoltarea contra cronometru a unei platforme conversaţionale medicale în care pacienţii discută, îşi fac programări, află detalii despre serviciile medicale, totul în baza unui script dat de un juriu tehnic din care au făcut parte nume grele din zona tehnologiilor inteligente, cum ar fi Yaki Dunietz, CEO AI Conversation Systems, Jason F. Gilbert, Award-Winning Chatbot Conversational Designer şi Chen Buskilla, AI and NLP Researcher.

Printre companiile care au adoptat tehnologiile juriului se numără National Geographic, Hyundai, Disney, Amazon Studios, Paramount Pictures, Marvel Studios, LionsGate sau Universal Pictures.

Echipa DRUID, formată din Daniel Bălăceanu, Head of Product Management, Bogdan Pietroiu, CTO şi Cosmin Rădoaică, Data Engineer, „a proiectat, dezvoltat şi antrenat chatbotul câştigător în doar 6 ore.”, potrivit comunicatului.

„Această performanţă a fost posibilă prin alimentarea fluxurilor conversaţionale cu algoritmi bazaţi pe Inteligenţă Artificială, Machine Learning şi Programare Neuro-Lingvistică, tehnologii disponibile în platforma DRUID şi folosite deja de un număr tot mai mare de companii din România. După prezentările capabilităţilor chatboţilor de către zecile de participanţi, echipa DRUID a fost desemnată câştigătoare „by far” de către preşedintele juriului.”, mai precizeaza compania.

 „DRUID este un exemplu pentru cum ar trebui antrenaţi chatboţii” a declarat Yaki Dunietz, CEO, AI Conversation Systems.

Excelentă componenţa echipei, mixul celor trei a fost ideal: un proiectant de conversaţii, un programator lingvistic şi un inginer de integrare. Toţi trei au fost la înălţime. A fost o placere să vedem în DRUID toate instrumentele necesare pentru a dezvolta rapid chatboţi inteligenţi” a completat Jason F. Gilbert, Award-Winning Chatbot Conversational Designer.

DRUID a avut ieri cel mai important succes din scurta viaţă de până acum. Este o validare decisivă a valorii platformei noastre, dată de un juriu tehnic de mare competenţă. Acum suntem, datorită tehnologiei validate, sub reflectoarele tuturor celor interesaţi de chatboţi inteligenţi” declară Liviu Drăgan, CEO DRUID.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?