DIICOT a retinut un hot de bancomate – in numai 2 zile acesta a retras fraudulos 19.800 lei

4 ianuarie 2016

La data de 02.01.2016, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului CIULIN BOBI CONSTANTIN pentru savarsirea infractiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos si punerea în circulatie de valori falsificate.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca în zilele de 31.12.2015 şi 02.01.2016 inculpatul a accesat, „fara drept, si cu incalcarea masurilor de securitate”, sistemul informatic ATM apartinand unei unitati bancare de pe raza municipiului Bucuresti si, „folosind mai multe instrumente de moneda electronica false sau contrafacute inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestora, a retras in numerar suma de 19.800 lei fara consimtamantul titularilor”, precizeaza DIICOT.

Potrivit comunicatului de presa, „Inculpatul a fost surprins in flagrant la data de 02.01.2016, in jurul orelor 01:20, in zona Soseaua Mihai Bravu avand asupra sa un numar de 32 carduri bancare, dintre care 14 carduri neinscriptionate (blank), suma de 11.988 RON precum si sase chitante de retragere de la doua ATM-uri.”

De asemenea, la domiciliul inculpatului au fost gasite si ridicate un hard disk, un laptop, 50 cartele din material PVC goale (blank), un dispozitiv „MSR605” pentru citire si scriere cartele din material PVC, o imprimanta, un laminator precum si suma de 60.000 lei.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?