Diebold implementeaza primul ATM din lume fara cititor de carduri sau PIN Pad – retrageri de numerar exclusiv cu mobilul

25 martie 2014

Inovatorul ATM se bazează exclusiv pe autentificarea prin intermediul telefonului mobil, aceasta realizandu-se prin scanare de coduri QR. Atunci cand un consumator scaneaza un cod unic QR la ATM, folosind un smartphone, ATM-ul autentifica utilizatorul prin intermediul serviciilor de gazduire in “cloud” pentru a permite tranzactii sigure, fara utilizarea cardurilor.

Diebold anunta o noua era in banking, cu un automat bancar inovator si o soluție de portofel mobil ce permite finalizarea tranzactiilor de tip self-service dar si efectuarea de achiziții cu amanuntul la terminal, fara utilizarea fizica a cardurilor. Totul gestionat prin intermediul unei solutii “cloud”, potrivit comunicatului de presa.

Diebold Federal Credit Union (DFCU) desfasoara un proiect pilot cu primul ATM din lume, fara un cititor de carduri sau PIN Pad, care se bazează numai pe autentificarea folosind telefonul mobil.

Integrarea ATM-ului cu solutia MCA (Mobile Access Cash), permite consumatorilor sa efectueze retrageri de numerar in sume prestabilite de pe smartphone-urile lor. La ATM-uri, consumatorii se autentifica iar terminalul distribuie suma preselectata de bani.

De asemenea, MCA permite instituțiilor financiare, o solutie de portofel mobil considerata sigura, fara a fi nevoie de instalarea unui hardware suplimentar la ATM-uri sau la punctele de vanzare (terminalele POS).

Asadar, fara a solicita vreun card sau cod PIN, solutia elimina amenintarile de tip skimming sau furtul datelor “privind peste umar” la ATM.

„Pentru a dezvolta solutia noastra, am studiat obiceiurile digitale și sociale ale generației tinere de astazi”, a declarat Frank Natoli Jr., director de inovare, Diebold. „Cercetarea ne-a condus la alegerea dispozitivelor mobile, atat pentru interfata cu utilizatorul cat si pentru vehiculul de autentificare pentru a asigura conectivitate fara legatura fizica intre dispozitive.”

Solutia, care integreaza mai multe canale bancare, a fost dezvoltata de Diebold si furnizorul de portofel mobil Paydiant, companie ce detine si brevetele tehnologice complementare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash