[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Dezinteres din partea pietei pentru protejarea BNR de atacurile cibernetice de tip DDoS. Telekom a depus singura oferta.

3 decembrie 2020

Telekom Romania Communications a depus singura ofertă pentru furnizarea către Banca Națională a României (BNR) a unui sistem de securitate informatică, ce va permite instituției să detecteze și să răspundă la eventuale atacuri cibernetice de tip DDoS. Contractul a fost estimat la 2,55 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă 6 luni, scrie profit.ro.

Soluția va conține atât echipamente hardware care vor fi instalate în centrele de date ale BNR la sediul central și la sediul secundar, cât și serviciul de redirectare și filtrare „cloud-based” necesar în cazul atacurilor volumetrice (“traffic scrubbing”) ce depășesc banda de Internet contractată pentru fiecare locație în parte.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?