Daunele inregistrate pe politele cyber au crescut cu 83% in anul 2019

20 iulie 2020

Notificările de daună ale poliţelor de asigurare cyber au înregistrat o creştere semnificativă cu circa 83% în anul 2019, faţă de anul 2018, iar două treimi dintre pierderile asociate incidentelor cibernetice provin din atacuri maliţioase, potrivit unui raport Marsh România, preluat de ZF

Skyline lights landscape building

Criza sanitară COVID-19, contextul economic volatil şi un atac cibernetic care ar conduce la întreruperea activităţii ar reprezenta o suprapunere care s-ar putea dovedi fatală pentru multe companii din România, mai ales în 2020, anul în care organizaţiile nu îşi pot permite să fie afectate de un incident cibernetic,” a declarat Cristian Fugaciu, CEO al Marsh România.

Skyline lights landscape building

„Faptul că România este a doua ţară din UE ca număr de amenzi legate de nerespectarea GDPR confirmă, încă o dată, că organizaţiile trebuie să acorde o atenţie sporită programului lor de protecţie la incidente cibernetice.“, a adaugat oficialul Marsh Romania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?