Dana Demetrian, BCR: in 2016 ne vom concentra pe programe destinate cresterii gradului de bancarizare si pe un nou model de agentie, mai digitalizat

23 decembrie 2015

Daca in 2011 doar 45% din populatia Romaniei era familiarizata cu domeniul bancar, in 2014 procentul a crescut la 61%. Trendul de crestere a procentului populatiei bancarizate este mult mai accelerat in Romania decat in cazul tarilor din Europa Centrala si de Est, dar nivelul de bancarizare al populatiei este cu mult sub media altor state europene.

„De ce? Pentru ca suntem in mediul rural, pentru ca nu ne-am ocupat foarte mult de educatia financiara a tinerilor si pentru ca ne-am concentrat mai mult pe cum sa facem produse si servicii, dar mai putin cui sa le adresam”, este de parere Dana Demetrian (foto), vicepresedinte Retail&Private Banking in cadrul BCR .

In 2015 fost emise 35.000 de carduri City Card, cu anumite facilitati si reduceri pentru populatia tanara, iar pentru 2016 banca isi propune alte programe destinate tinerilor si populatiei din mediul rural pentru cresterea gradului de bancarizare.

De asemenea, in contextul in care digitalizarea continua sa capete amploare, agentiile bancare standard, contrar asteptarilor, nu vor disparea. 73% dintre romani prefera sa aiba contact doar prin agentia bancara, prin urmare investitiile in unitatile bancare vor creste. In schimb, investitiile vor merge spre un nou model de agentie, un model digitalizat, care va oferi servicii si produse bancare complexe.

BCR a investit peste 42 milioane de lei in reteaua de unitati in acest an, iar pentru 2016 preconizeaza investitii de 100 milioane de lei intr-un nou concept de unitati cu modele noi de servire.

Sursa: wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash