[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Crestere anuala de 42% a numarului de abonati MyBRD Mobile

7 noiembrie 2019

Pentru sfarsitul trimestrului III din acest an, BRD raporteaza creșterea cu 18% a numărului de contracte pentru serviciile de internet și mobile banking (față de finalul lunii septembrie 2018).

„Rata de adoptie a serviciului de mobile banking a crescut rapid, după cum reflectă creșterea de 42% a numărului de abonați MyBRD Mobile. Numărul de tranzacții prin MyBRD Mobile și MyBRD Net a crescut cu 25% în comparație cu primele nouă luni ale anului 2018.”, potrivit comunicatului bancii.


De asemenea, gradul de echipare a clienților persoane fizice (numărul mediu de produse pe client activ) a crescut la 4,30 de la 4,25 la finalul lunii septembrie 2018.

Veniturile nete din comisioane au marcat o creștere de 2,1% în dinamică anuală, „determinată de intensificarea activității de carduri și de creșterea tranzacțiilor clienților”, compensând astfel presiunea asupra prețurilor aferente serviciilor bancare tranzacționale, mai precizeaza banca.

BRD operează o reţea de 674 de unităţi, detine un portofoliu de aproximativ 2,4 milioane de carduri si o reţea de acceptare de peste 30.000 de terminale, dintre care aproximativ 28.600 POS-uri şi aproape 1.500 ATM-uri. 

Banca a raportat un profit net de 1.226 milioane RON, mai mare cu 7,4% in dinamica anuala (față de 1.142 milioane RON în primele nouă luni din 2018).  
În primele nouă luni din 2019, venitul net bancar al Grupului BRD a fost de 2.446 milioane RON, mai mare cu 6,9% în comparație cu perioada similară a anului trecut. Cheltuielile operaționale au atins 1.186 milioane RON în primele nouă luni din 2019, cu 7,4% mai mari în comparație cu primele nouă luni din 2018.

Creșterea creditelor din sistemul bancar românesc a fost de +6,5% la finalul lunii septembrie 2019 (în termeni anuali) atât pe segmentul persoanelor fizice, cât și pe cel al companiilor, într-un mediu macroeconomic favorabil, caracterizat de intensificarea cererii interne din sectorul privat. Depozitele din sistemul bancar au continuat să crească, inregistrand +8,8% la finalul lunii septembrie 2019 (față de aceeași perioadă a anului trecut), pe ambele segmente de clientelă.

BRD se afla mult sub media de crestere a sistemului bancar, inregistrand un plus de 3,2% al soldului creditelor nete (inclusiv creantele din leasing) si de 2,4% la depozitele atrase, pe segmentul retail.

Indicatorul credite nete/depozite a fost de 71,0% la finalul lunii septembrie 2019, cu 2 puncte procentuale mai mare față de finalul lunii septembrie 2018.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?