[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Creste interesul primariilor pentru introducerea platilor prin SMS

28 noiembrie 2013

Piconet anunta ca de la inceputul acestui an s-au efectuat peste 1,5 milioane de plati prin SMS pentru achitarea parcarii. Sistemul Tpark de plata a parcarii prin SMS este operational in noua orase din tara: Tmisoara, Oradea, Arad, Satu-Mare, Baia-Mare, Bistrita, Bacau, Brasov si Sighisoara, prima implementare fiind in Timisoara, inca din anul 2006.

Evolutia numarului de tranzactii este spectaculoasa si vorbeste de la sine despre potentialul acestui business. Astfel, daca in ianuarie se realizau aproximativ 80.000 de tranzactii, in octombrie, platile prin SMS raportate de Piconet urcau la 180.000 (grafic).

Sursa: Piconet

Din aceasta saptamana, Piconet a intrat si pe piata din Cluj-Napoca pentru plata parcarii prin SMS.

Daca va reusi implementarea platilor prin SMS a calatoriei cu transportul public, in toate celelalte orase unde se poate plati deja parcarea prin SMS, Piconet si-ar putea dubla numarul de tranzactii in mai putin de doi ani. Reprezentantii companiei nu confirma insa un astfel de interes.

Plata prin SMS a calatoriei in transportul public se realiza, in premiera nationala, inca de acum 3 ani (noiembrie 2010) si era implementata de Primaria din Alba Iulia in parteneriat cu liderul platilor prin SMS, firma Simplus Invest. In prezent, dintre cele peste 50 de primarii care au in subordine companii locale de transport public, mai putin de 15% au implementat plata prin SMS a calatoriei.

Companii precum Piconet, Simplus, MediaSat sau Netopia se vor bate in anii viitori pentru a acoperi aceasta piata care (le) poate genera venituri de zeci de milioane de euro anual.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?