Credius utilizeaza in premiera Inteligenta Artificiala in procesul de creditare. Identificarea clientului se face fara intalnire fizica, interviu video sau convorbire telefonica.

11 februarie 2021

Creditul este acordat fără niciun fel de interacţiune umană, iar datorită automatizării totale, transferul banilor către client se poate face într-un timp record, de doar cinci minute.

Tehnologia este bazată pe o logică algoritmică ce nu mai necesită niciun fel de interacţiune umană. Soluţia oferită de Credius este disponibilă pentru orice persoană, atât pentru clienţii noi cu care compania nu a interacţionat încă, cât şi pentru clienţii existenţi,” potrivit comunicatului.  


Credius spune ca „la momentul actual, pe piaţa României nu există soluţii similare”.

Cum functioneaza

  1. Procesul începe prin completarea unei cereri de finanţare, scurte şi intuitive. Se utilizează cele mai moderne tehnologii pentru colectarea datelor solicitantului, inclusiv datele biometrice utilizate în procesul de identificare a acestuia. Astfel, pentru identificarea clientului, nu mai este necesară întâlnirea fizică, interviul video sau convorbirea telefonică;
  2. Analiza cererii. Procesul se bazează pe un algoritm de analiză unic în Romania, testat pe parcursul ultimilor 7 ani. Se oferă un răspuns complet automatizat în 80% din cazuri, chiar dacă clientul nu are un istoric de creditare;
  3. Semnarea electronică a contractului. După validarea acestuia, simplă pentru client şi securizată din partea companiei, are loc transferul imediat al fondurilor în contul bancar asociat cardului clientului. Astfel, creditul este disponibil imediat pentru orice deţinător de card emis de orice instituţie financiară din România.

Credius a pus la dispoziţia clienţilor săi o soluţie rapidă, cu reducerea maximă a oricăror interacţiuni fizice şi a timpului de aşteptare. Astfel, fie că solicitantul de credit este pe un vârf de munte sau chiar în afara României, fie că este weekend sau miezul nopţii, poate beneficia non-stop şi imediat de soluţia de creditare oferită de Credius. Are nevoie doar de conexiune la internet,” precizeaza compania.

In prezent, Credius procesează şi gestionează zeci de mii de cereri şi contracte de credit, în fiecare lună, cu doar 40 de angajaţi.

In viitorul apropiat, compania planifică identificarea de noi parteneri pentru a extinde platforma de creditare online şi în alte state membre UE.

###

Din momentul lansării sale în 2013 pe piaţa financiară din România, Credius şi-a propus dezvoltarea unei noi modalităţi de acordare a creditelor, În 2017 Credius a implementat, pentru prima dată în Romania, semnarea digitală a contractului de credit folosind interviul video ca instrument de identificare a solicitantului şi utilizând semnătura electronică pentru semnarea contractului de credit.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Irina Chitu – country manager finzoom.ro

„Cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net, pentru a sta linistit. Cata casa imi permit? Asta inseamna 4 ani de venituri.”

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?