Coronavirusul si recomandarile CNA: mesajul „plateste-ti taxele si impozitele online, prin ghiseul.ro!”, va fi considerat anunt de interes public si promovat ca atare

19 martie 2020

RECOMANDAREA C.N.A. nr. 8 din 19 martie 2020

Având în vedere dubla calitate a Consiliului Naţional al Audiovizualului, de garant al interesului public şi de unică autoritate de reglementare în domeniul serviciilor media audiovizuale, luând în considerare prevederile art. 17 alin. (1) lit. e) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, privind competenţa Consiliului Naţional al Audiovizualului de a elabora instrucţiuni şi de a emite recomandări pentru desfăşurarea activităţilor în domeniul comunicării audiovizuale, ţinând seama de prevederile Secțiunii a 10-a „Campanii noncomerciale”, din Decizia C.N.A. nr. 220 /2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul Naţional al Audiovizualului adoptă următoarea RECOMANDARE


Consiliul Naţional al Audiovizualului recomandă radiodifuzorilor să sprijine difuzarea, în regim de anunț public, a spotului TV care încurajează utilizarea metodelor de plată electronice, precum achitarea taxelor și impozitelor, inclusiv a amenzilor, prin intermediul serviciilor GHISEUL.RO.

Campania este inițiată și desfășurată de Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României. Spotul pus la dispoziția radiodifuzorilor de Autoritatea pentru Digitalizarea României se difuzează de trei ori pe zi, în serviciile de programe de televiziune, locale, regionale și naționale, în cadrul intervalelor orare 07:00-08:00, 12:00-13:00 și 19:00-20:00, în primul grupaj publicitar orar.

Precizăm că, potrivit art. 6 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, decizia editorială de difuzare aparţine exclusiv radiodifuzorului.

Iata videoclipul:

Despre ghiseul.ro

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a lansat pe 30 martie 2011 Ghiseul.ro, sistemul national electronic de plata online a taxelor si impozitelor cu cardul bancar (SNEP).

La momentul lansarii, cetatenii romani cu domiciliul in Targu Mures, Sectoarele 2 si 6 din Bucuresti au fost primii care au putut folosi acest serviciu pentru plata online a taxelor, impozitelor si amenzilor. Tot de atunci a fost lansata si posibilitatea de a achizitiona, de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica domenii de Internet din spatiul .RO (prin intermediul Ghiseul.ro).

In prezent, in platforma sunt inrolate 395 de institutii si 569.200 de utilizatori activi.

In cursul anului trecut, prin platforma ghiseul.ro s-au efectuat 484.824 de tranzactii de plati in valoare de 149,7 mil. lei (31,5 mil. euro).

Ghiseul.ro este primul sistem integral online pentru plata impozitelor si taxelor cu acoperire națională si, totodata, cel mai de succes parteneriat public-privat pe zona de administratie publica. Proiectul este sustinut de catre Asociatia de Plati Electronice din Romania – APERO.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?