Conferinta eveniment pe tema platilor mobile

28 mai 2014

Revista COMUNICATII Mobile si TelecomTV organizeaza conferinta Mobile Money & Digital Payments care se adreseaza decidentilor de top din industria mobila, sistemul financiar bancar si cel al platilor online.

Expertii ecosistemului banilor mobili si al platilor online sunt invitati la o dezbatere privind viitorul platilor mobile si online. „Accentul conferintei va viza impactul tehnologiilor de generatie urmatoare si rolul organismelor de reglementare in conturarea initiativelor unui ecosistem functional la nivel national intre banci-procesatori de plati-operatori mobili-producatori de terminale mobile si comercianti, totul in avantajul clientului final.”, potrivit comunicatului.

Iata subiectele propuse de organizatori:

.Tehnologia mobila revolutioneaza serviciile financiare

. Ce rol joaca operatorii mobili, bancile, procesatorii de plati, producatorii de terminale, furnizorii de tehnologie si retailerii in cadrul ecosistemului de plati mobile si online care se contureaza la nivel national si regional?

. Cum bancarizam România, o tară preponderent nebancarizata?

. Cum extindem ecosistemul digital in industria mobila, la utilizatorul final?

. Cum educam si promovam obisnuintele de plata mobila si online, in defavoarea platilor cu cash?

. Cum transformam banii lichizi din economia gri si neagra in bani electronici in economia oficiala, functionala?

. Cum se pot introduce banii depozitati la populatie in circuitul financiar bancar?

. Platile electronice – instrument de crestere a vanzarilor la comercianti

. Cum arata convergenta Mobile Banking si Mobile Wallet

. Care este cheia succesului de piata: NFC, HCE, RFID, QR code, POS contactless sau combinatia dintre ele?

. Cum se poate integra NFC/ HCE cu serviciile cloud pentru optimizarea solutiilor de plati mobile?

. Microplatile, solutia salvatoare pentru cresterea fluxului de vanzari la retaileri si IMM-uri?

. Securitatea platilor mobile si digitale, unul dintre aliatii sau adversarii de temut ai adoptarii noilor solutii?

In cadrul evenimentului, organizatorii vor prezenta rapoarte la zi despre platile mobile si digitale, furnizate de marii jucatori globali si de casele de consultanta, studii de caz despre cele mai de succes solutii din Africa, Europa, Asia si Statele Unite, precum si o serie de materiale video cu decidentii industriei de plati mobile si din industria financiar bancara.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?