[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Comisia Europeana propune o noua legislatie in domeniul protectiei datelor

26 ianuarie 2012

26 ianuarie, 2012 – Firmele de servicii financiare si procesatorii de carduri vor trebui sa informeze autoritatea nationala de supraveghere cat mai curand posibil cu privire la orice incalcare grava a securitatii datelor („lost&stolen data”), daca este posibil, in termen de 24 de ore, potrivit noilor propuneri de reglementari UE. Incalcarea legii poate duce la amenzi de pana la 1 milion EUR sau de pana la 2% din cifra de afaceri anuala globala realizata de o societate.

In era digitală, colectarea si stocarea informatiilor personale sunt esentiale. Datele sunt utilizate de toate tipurile de societati – de la firmele de asigurare si banci, la site-uri de comunicare sociale si motoare de cautare. Intr-o lume globalizata, transferul de date catre tari terte a devenit un factor important in viata de zi cu zi. Nu exista granite online, iar „cloud computing-ul” poate insemna faptul ca datele sunt transmise de la Berlin pentru a fi prelucrate la Boston si stocate la Bangalore.

Comisia Europeana propune o reforma cuprinzatoare a normelor din 1995 ale UE in materie de protectie a datelor in vederea consolidarii dreptului la confidentialitate pe internet si a dezvoltarii economiei digitale a Europei. Progresul tehnologic si globalizarea au modificat profund modul in care datele noastre sunt colectate, accesate si utilizate. In plus, cele 27 de state membre ale UE au pus in aplicare in mod diferit normele din 1995, ceea ce a condus la divergente in ceea ce priveste asigurarea aplicarii acestora. O legislatie unica va elimina fragmentarea actuala si sarcinile administrative costisitoare, conducand la realizarea de economii de catre intreprinderi de aproximativ 2,3 miliarde EUR pe an.

Comisia apreciaza ca initiativa va contribui la consolidarea increderii consumatorilor in serviciile online, oferind astfel un impuls cresterii economice, ocuparii fortei de munca si inovatiei in Europa. Propunerile Comisiei vor fi transmise Parlamentului European si statelor membre ale UE (reunite in cadrul Consiliului de Ministri) in vederea dezbaterii. Propunerile vor intra in vigoare la doi ani dupa adoptare.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?