[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Comisia Europeana propune crearea unei platforme europene de solutionare online a litigiilor intre comerciant si consumator

2 aprilie 2012

2 aprilie, 2012 – Comitetul Economic si Social European (CESE) a avizat favorabil propunerea de regulament al Parlamentului European si al Consiliului Comisiei privind solutionarea online a litigiilor (Regulamentul SOL). Regulamentul propus nu se aplica decat litigiilor dintre comercianti si consumatori rezultate din vanzarea de bunuri sau prestarea de servicii transfrontaliere online.

Prin aceasta propunere de regulament, Comisia urmareste instituirea unui sistem SOL la nivelul intregii UE, pentru a facilita solutionarea online a litigiilor in materie de consum legate de vanzarea de bunuri sau de prestarea de servicii transfrontaliere pe cale electronica intre un comerciant si un consumator.

In acest scop, Comisia are urmatoarele obiective:

a)      crearea unei „platforme europene de solutionare online a litigiilor” (platforma SOL), sub forma unui site internet interactiv, gratuit si disponibil online in toate limbile oficiale ale UE. Aceasta va oferi un punct de intrare unic pentru consumatorii si comerciantii care doresc o solutionare pe care extrajudiciara a unui litigiu rezultat exclusiv dintr-o tranzactie comerciala electronica transfrontaliera efectuata intre parti care isi au resedinta sau sunt stabilite in state membre diferite ale UE;

b)      constituirea unei „retele de moderatori SOL”, care sa cuprinda câte un punct de contact SOL in fiecare stat membru, adica o autoritate competenta desemnata in temeiul Directivei SAL ca responsabila cu acordarea de sprijin pentru solutionarea litigiilor prezentate prin intermediul platformei SOL.

CESE propune conectarea acestei platforme online cu un „registru de reclamatii online”, a carui existenta sa fie semnalata pe site-urile web ale comerciantilor online.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?