[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Clujenii isi pot plati impozitele si taxele la mall

27 februarie 2013

Primaria din Cluj-Napoca a inaugurat un ghiseu in Iulius Mall, unde clujenii se pot informa despre restantele la plata si pot plati efectiv taxele si impozitele locale.

De astazi, clujenii pot plati taxele si impozitele la Iulius Mall Cluj Napoca. „Am inaugurat, in premiera pentru Romania, un nou ghiseu la care taxele si impozitele locale pot fi achitate rapid, cu orice tip de card. Primaria Cluj-Napoca a imbratisat ideea acestui proiect pilot, in parteneriat cu Banca Transilvania si Visa, avand incredere ca putem oferi o alternativa convenabila pentru clujeni, de plata a obligatiilor catre bugetul local“, a declarat Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca.

Standul, cu program zilnic intre orele 16.00 si 20.00, ofera urmatoarele servicii: informatii despre taxele si impozitele de plata, acordarea de user si parola pentru plati online precum si efectuarea de incasari de taxe si impozite cu cardul.

Initiativa de astazi este un program pilot astfel ca standul din mall dedicat platii impozitelor va fi mentinut pana la finele primului semestru, mentinerea lui depinzand de reactia clujenilor.

”Este un program pilot pe care Primaria Cluj-Napoca îl implementeaza pentru a le oferi clujenilor posibilitatea de a-si plati impozitele si taxele locale, cu cardul, atunci cand merg la mall. Ne propunem ca programul sa-l mentinem pana la sfarsitul primului semestru al anului. Daca va fi de succes, il vom mentine si in continuare”, a declarat primarul Emil Boc.

Edilul a fost primul clujean care si-a achitat taxele la noul ghiseu, amplasat langa scarile rulante.

Practica de a colecta taxele si impozitele locale in mall-uri nu este tocmai noua. Primaria Sectorului 6 si Piraeus Bank au instalat primele terminale de plati impozite si taxe inca din noiembrie 2009, in principalele centre comerciale ale Capitalei. La acel moment, infochioscurile de plata a obligatiilor catre primarie erau primele din estul Europei.

In acest caz, plata nu se poate face fara detinerea unui buletin sau carti de identitate. Documentul de identitate este scanat de aparat iar pe ecran se afiseaza sumele de plata, pe categorii, taxe, impozite şi amenzi. Se introduce cardul in bancomat, se tasteaza suma datorata si se introduce pin-ul. La sfarsitul tranzactiei, contribuabilul primeste chitanta pentru sumele achitate.

Cea de-a doua etapa a proiectului „Plata taxelor cu cardul la Infochiosc”, initiat de Serviciul Public pentru Finante Publice Locale Sector 6, in parteneriat cu Piraeus Bank si Printec Group Romania, a demarat in mai 2011, odata cu acceptarea la plata a amenzilor ce pot fi platite la jumatate in primele 48 de ore de la constatarea contraventiei (PLATA AMENZILOR IN 48 DE ORE).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?