Clientii Raiffeisen Bank vor putea plati contactless cu telefonul la comercianti, de astazi. Aplicatia permite plata la POS fara conectarea la internet, in limita a 10 tranzactii.

7 august 2019

Aplicatia RaiPay permite adaugarea simpla, prin NFC, a cardurilor Raiffeisen Bank de debit sau de credit si realizarea platilor la POS, inclusiv a platilor in rate fara dobanda, precizeaza banca.

Pentru a putea plati cu telefonul, utilizatorii RaiPay au de urmat trei pasi simpli: descarca aplicatia din Google Play Store, adauga cardurile, de debit ori de credit, de persoana fizica sau juridica, si pot incepe cumparaturile. Cei care au un card de cumparaturi Raiffeisen Bank pot face inclusiv plati in rate fara dobanda, direct cu telefonul.

Pentru a face o plata, clientii apropie smartphone-ul de POS si aprind ecranul. Pentru platile mai mari de 100 de lei este necesara deblocarea ecranului, iar pentru platile de peste 500 lei se va cere autorizarea prin introducerea parolei aplicatiei. Clientul poate face cateva plati succesive sub 100 lei doar cu aprinderea ecranului telefonului, dupa care se solicita autentificare, indiferent de valoarea platii.

Chiar daca smartphone-ul nu este conectat la internet, cu RaiPay se pot face pana la 10 plati la POS, dupa care se va solicita conectarea la internet.

Raiffeisen apreciaza ca „fata de alte aplicatii de plata cu telefonul, RaiPay permite o inregistrare foarte rapida a cardurilor, prin tehnologia NFC.”

Cu ajutorul aplicatiei RaiPay, clientii pot avea toate cardurile Raiffeisen Bank la indemana, online, fara a mai fi necesar sa le foloseasca si pe cele fizice.

„Telefonul mobil a devenit, pe rand, camera foto, computer, televizor, iar acum vedem cum preia si functia de card bancar. Tehnologia evolueaza, iar comportamentele clientilor se schimba, inclusiv atunci cand vine vorba de plati. De astazi, clientii Raiffeisen Bank vor putea plati cu telefonul, la POS. Simplu, rapid si la fel de sigur ca atunci fac o plata cu cardul. RaiPay vine natural sa completeze suita de aplicatii digitale lansate anul acesta, dupa ce, din luna mai, le-am prezentat clientilor nostri noile aplicatii de internet si mobile banking”, a spus  Steven van Groningen, Presedinte si CEO Raiffeisen Bank România.

Aplicatia RaiPay este rezultatul colaborarii unei echipe internationale, fiind dezvoltata la nivelul grupului Raiffeisen Bank International si va fi folosita in alte trei tari: Cehia, Bulgaria si Serbia. RaiPay este o aplicatie de sine statatoare, dedicata clientilor care au smartphone-uri cu sistem de operare Android, cel putin versiunea 5.0.

Utilizarea RaiPay este gratuita, atat in tara, cat si in strainatate, iar platile cu telefonul mobil sunt realizate fara taxe sau comisioane. Aplicatia este disponibila atat in limba romana cat si in engleza.

Raiffeisen Bank ofera servicii universale de banking pentru 2 milioane de clienti persoane fizice, 92.000 de IMM-uri si 5.700 de companii mari si medii. Banca are aproape 5000 de angajati, peste 400 de agentii in toata tara, aproximativ 900 de ATM-uri, 250 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de 20.000 de POS-uri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
46 votes · 46 answers
Voteaza
NoCash