Cinci startup-uri din zona de tehnologie au fost selectate pentru a treia grupă a Acceleratorului BCR- InnovX

3 octombrie 2019

Start-up-urile Doc Process, AlphaBlock, Allevo, Setrio şi I-Factor sunt cele cinci firme selectate pentru a participa în perioada 4 octombrie – 20 decembrie la programul Bootcamp organizat de Acceleratorul BCR-InnovX, în cadrul căruia vor urma o serie de cursuri de training, program de mentorat şi workshopuri.

„Vom continua să sprijinim aceşti antreprenori, iar unii dintre ei au devenit deja sau urmează să fie furnizorii noştri. Învăţăm încontinuu din acest proces de accelerare şi vom continua aceată reţetă şi pentru noua grupă de start-up-uri”, spune Dana Dima, Vicepreşedinte Retail & Banca Comercială Română.

Cea de-a treia grupă a Acceleratorul BCR-InnovX este dedicată firmelor cu cifră de afaceri sau finanţare atrasă între 1 milion şi 2,6 milioane de euro, care dezvoltă soluţii şi produse inovatoare prin tehnologie. Programul este un proiect realizat de InnovX și sponsorizat de către BCR, în parteneriat cu UiPath, Startup Grind și Mindspace.

Acceleratorul BCR-InnovX este un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluții dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligență artificială, învățare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii. Acceleratorul are o curriculă adaptată companiilor cu potențial de scalare internațională și o rețea globală de parteneri și mentori cu experiență în astfel de programe.

Programul InnovX oferă companiilor selectate o experiență de accelerare de business ce utilizează metode de educație formală și non-formală, mentori cu experiență internațională certificați de universitatea MIT în domeniul inovării și al antreprenoriatului și experți ai Comisiei Europene în domeniul finanțării de risc al proiectelor tehnologice inovatoare. Curricula antreprenorială de bază va fi completată, în funcție de specificul fiecărei companii selectate, prin cursuri oferite prin platforma EdX.org fondată de universitățile MIT și Harvard.

Companiile participante în program vor învăța, prin expertiza ECSIF, să acceseze direct de la Bruxelles granturi de inovare cu valori până la 2,5 milioane de euro pentru Scaleups. De asemenea, acestea vor avea stand de expoziție și vor avea posibilitatea de a susține un pitch  în cadrul conferinței Startup Grind Global, din Silicon Valley, în februarie 2020.

De ce un business solid, care a împlinit 20 de ani în industria de software pentru industria financiară, ar dori să participe într-un program de accelerare?

„Allevo este un business independent care a crescut organic. Ne dorim să ne păstrăm această viteză de scalare pentru business-ul actual. Scopul nostru este să continuăm să oferim servicii la un nivel calitativ superior clienților noștri, să dezvoltăm aplicațiile pe care le avem. Pe de alta parte, dorim să ne folosim de experiența acumulată în acești 20 de ani, de înțelegerea pieței în care activăm și de expertiza pe care o avem, pentru a inova. Privim acest program ca pe o provocare care ne forțează să ieșim din zona de confort și ne obligă să învățăm cum să folosim energia pe care o avem pentru a crea produse noi.”, spune Ioana Guiman, Managing Partner Allevo.

Allevo este o companie producătoare de software dedicat automatizării fluxurilor financiare. Recent, Allevo a trecut de la focalizarea pe zona de middleware și integrare între sisteme de core-banking și infrastructuri de piață, la explorarea unei zone mai apropiate de client, și anume a zonei de Open Banking și Connected Banking. Allevo este promotor al software-ului deschis, cu model de distribuție open source, al desgin-ului software responsabil, al rezolvării problemelor de interoperabilitate și de incluziune financiară din sistemul financiar.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
46 votes · 46 answers
Voteaza
NoCash