Cinci startup-uri din zona de tehnologie au fost selectate pentru a treia grupă a Acceleratorului BCR- InnovX

3 octombrie 2019

Start-up-urile Doc Process, AlphaBlock, Allevo, Setrio şi I-Factor sunt cele cinci firme selectate pentru a participa în perioada 4 octombrie – 20 decembrie la programul Bootcamp organizat de Acceleratorul BCR-InnovX, în cadrul căruia vor urma o serie de cursuri de training, program de mentorat şi workshopuri.

„Vom continua să sprijinim aceşti antreprenori, iar unii dintre ei au devenit deja sau urmează să fie furnizorii noştri. Învăţăm încontinuu din acest proces de accelerare şi vom continua aceată reţetă şi pentru noua grupă de start-up-uri”, spune Dana Dima, Vicepreşedinte Retail & Banca Comercială Română.

Cea de-a treia grupă a Acceleratorul BCR-InnovX este dedicată firmelor cu cifră de afaceri sau finanţare atrasă între 1 milion şi 2,6 milioane de euro, care dezvoltă soluţii şi produse inovatoare prin tehnologie. Programul este un proiect realizat de InnovX și sponsorizat de către BCR, în parteneriat cu UiPath, Startup Grind și Mindspace.

Acceleratorul BCR-InnovX este un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluții dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligență artificială, învățare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii. Acceleratorul are o curriculă adaptată companiilor cu potențial de scalare internațională și o rețea globală de parteneri și mentori cu experiență în astfel de programe.

Programul InnovX oferă companiilor selectate o experiență de accelerare de business ce utilizează metode de educație formală și non-formală, mentori cu experiență internațională certificați de universitatea MIT în domeniul inovării și al antreprenoriatului și experți ai Comisiei Europene în domeniul finanțării de risc al proiectelor tehnologice inovatoare. Curricula antreprenorială de bază va fi completată, în funcție de specificul fiecărei companii selectate, prin cursuri oferite prin platforma EdX.org fondată de universitățile MIT și Harvard.

Companiile participante în program vor învăța, prin expertiza ECSIF, să acceseze direct de la Bruxelles granturi de inovare cu valori până la 2,5 milioane de euro pentru Scaleups. De asemenea, acestea vor avea stand de expoziție și vor avea posibilitatea de a susține un pitch  în cadrul conferinței Startup Grind Global, din Silicon Valley, în februarie 2020.

De ce un business solid, care a împlinit 20 de ani în industria de software pentru industria financiară, ar dori să participe într-un program de accelerare?

„Allevo este un business independent care a crescut organic. Ne dorim să ne păstrăm această viteză de scalare pentru business-ul actual. Scopul nostru este să continuăm să oferim servicii la un nivel calitativ superior clienților noștri, să dezvoltăm aplicațiile pe care le avem. Pe de alta parte, dorim să ne folosim de experiența acumulată în acești 20 de ani, de înțelegerea pieței în care activăm și de expertiza pe care o avem, pentru a inova. Privim acest program ca pe o provocare care ne forțează să ieșim din zona de confort și ne obligă să învățăm cum să folosim energia pe care o avem pentru a crea produse noi.”, spune Ioana Guiman, Managing Partner Allevo.

Allevo este o companie producătoare de software dedicat automatizării fluxurilor financiare. Recent, Allevo a trecut de la focalizarea pe zona de middleware și integrare între sisteme de core-banking și infrastructuri de piață, la explorarea unei zone mai apropiate de client, și anume a zonei de Open Banking și Connected Banking. Allevo este promotor al software-ului deschis, cu model de distribuție open source, al desgin-ului software responsabil, al rezolvării problemelor de interoperabilitate și de incluziune financiară din sistemul financiar.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?